marți, 13 septembrie 2011

Tort ciocolatos cu trandafiri



Da, despre comanda aceasta fu vorba în Jurnalul tortur(l)os!

A'ci doar câteva caracteristici:
- rotund cu diametrul de 24 cm;
- 2.5 kg nedecorat
- puţin peste 3 kg cu foaia din pastă de zahăr şi restul decorurilor.


Interior, identic tortului pătrat, adică:
- blat Kinder sus, jos, lateral - 3 buc.
- strat ciocolată albă + frişcă
- strat vişine + frişcă
- ciocolată amară + frişcă
- ciocolato cappuccino + frişcă



Am ales tort ciocolatos cu vişine şi  blat Kinder pentru că dintre toate variantele experimentate până acum, aceasta îmi place cel mai mult, iară riscul de a nu plăcea altora, despre ale căror preferinţe nu am habar,  este minim!


Încă nu am idee cum să fac aranjamentul final, nu am bandă pentru obţinut crenguţele cu frunze şi flori, trandafirii nu-i ştiu a ţine pe sârmă, dar vor veni ele toate şi astea!

9 comentarii:

  1. FELICITARI PT ACEST TORT MINUNAT!!!!!!!!!!AM APRECIAT F MULT LA TORTURILE TALE ACURATETEA CU CARE LUCREZI,RABDAREA SI INOVATIA.RESTUL VOR VENI PE PARCURS.MULT SUCCES TORINA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce rău îmi pare că nu ai o adresă unde să-ţi pot răspunde! Aş avea atâtea întrebări:))))))))

      Ștergere
  2. POTI SA MA INTREBI!!iN MASURA IN CARE POT SA TE AJUT CU RASPUNSURILE MELE.TORINA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În primul rând, tot ceea ce-mi spui este foarte constructiv! N-am nicio supărare de mă critici, chiar insist! Ai vrun suport anume pe care aşezi torturile?Am o mare problemă cu asta!Tu cu ce pastă modelezi cel mai uşor? Eu mă chinui foarte tare cu cea din zahăr, dar fondantul este prea scump pentru mine. La mine pe blog te iau la întrebări, îmi place!:)

      Ștergere
  3. Prajiturile in tavi normale de servit pe masa din mase plastice inflorate sau inox in functie de ce gasesc prin casa le recuperez cu intirziere,torturile le pun pe bucati de pal invelite in hirtie colorata in functie de culoarea tortului am citeva dimensiunu sint stabile si suficient de late ca sa nu fuga tortul.Referitor la pasta eu am inceput cu cea din lapte praf dar am devenit pe parcurs pretentioasa si am trecut la satin ice care este fenomenala are o anumita elasticitate ,e placuta ca textura si gust dar este destul de scumpa dar iti usureaza munca si are un aspect pe tort magnifica ori fac o decoratie de milioane ori nu fac nimic,folosesc la petale forme de silicon veiner,mult timp am folosit si reteta de la Lissa depinde de ce fel de tort fac de cit timp am si cit de pretentiosi sint cei care il comanda.De obicei eu fug de aspectul de kici,nu ma reped niciodata sa fac un tort inainte de a ma documenta bine,culorile cit si mesajul tortului sint f importante.La inceput m-a complicam cu tot felul de aglomerari pe tort dar acum fac simplu si de efect,citiva trandafiri,flori, ,frunze,iedera,banda de hirtie comestibila si un spray perlat care il folosesc pe tort inainte de a aranja decoratiunile dar sa fie uscat ,zici ca este bibelou si straluceste,mai folosesc si dantela la lumea cu pretentii sau borduri de dantele de la lumea basmelor dupa mulaje.Mai iau idei de la,,colegele mele" si incerc sa le aplic in special pt torturile festive.Culorile le experimentez cu citeva zile inainte si imi notez cantitatea atit la fondant cit si la culoare ca sa nu ma doara capul ca nu mi-a iesit culoarea dorita.TE mai sfatuiesc pentru imbracat tortul sa fugi de alb si culori deschise ,se vad mult mai repede imperfectiunile decit pe cele mai inchise.MI-a placut ideea cu cosuletele de fondant si am sa pun in practica cit de curind sa nu mai duc prajiturile pe tavi.Satin ice se gaseste pe www.desertonline.Daca nu ai inteles ceva poti sa ma intrebi.TORINA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Facem chat, asta e:) Scrie-mi pe mail, te rog, zambetania@yahoo.com pentru mai mult spaţiu:) Doamne, cât eşti de departe, faţă de ce vezi pe aci şi ce fac eu! Eu nu pot acoperi torturile decât cu alb, de folosesc colorant sigur mi se crapă pasta. Şi făr de el e chinul de pe lume! Torina, de unde eşti? Zi-mi că eşti din Bacău şi amu viu la tine să-mi araţi ce-mi scrii:))

      Ștergere
  4. Sint moldoveanca,SI MA BUCUR CA PUTEM STA DE VORBA SI MA BUCUR SI DE FAPTUL CA ATUNCI CIND INTRA CITE CINEVA PE BLOGUL TAU ARE CE SA CITEASCA SI CE SA INVENTE DIN COMENTARIILE NOASTRE,CEEA CE AM FACUT SI EU LA INCEPUT CIND NU STIAM NIMIC DESPRE NIMIC.TORINA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De asta m-am bucurat foarte tare când ai venit, că-s pline comentariile tale de informaţii. Acum se comentează doar cu superlative făr de mare folos. Prin 2009-2010, cele mai multe dintre comentarii erau ca cele ale tale. Pe lângă postare din ele aflai tot atâtea alte informaţii. Eu îţi mulţumesc!

      Ștergere
  5. Eu am facut o pasiune pentru decoratii in general,IMI MAI DAU CU PAREREA DIN CIND IN CIND SI MAI CER INFORMATII,NU AM SUTE DE TORTURI LA ACTIV SI MERG PE PRINCIPIUL PUTIN SI BUN.DACA AM PUTUT SA TE AJUT CU DIVERSE IDEI SI SFATURI MA SIMT MULTUMITA DE FAPTUL CA AM PUTUT AJUTA UN OM.TORINA

    RăspundețiȘtergere