12/31 ➤ Provocarea lunii decembrie: 31 de povești pentru 31 de zile.
TORTURI ÎN IMAGINI — ediția 2025
Pentru tortul acesta am lucrat 20 de ore; mă voi întinde cu povestitul pe măsura trudei.
Am întrebat-o pe fetiță ce idee are pentru tortul tatălui său. Mi-o răspuns că habar n-are și că oricum voi avea eu una mai grozavă. Și-n secunda aia m-o pălit: voi face pentru fermierul uliței noastre, o sanie plină de găini trasă de capre. B. l-o-ntrebat pe AI despre ceea ce mi s-o năzărit, iar cel mai frumos tort din lume o aterizat în secunda următoare în laptopul meu:
După vre două ore în care m-am chinuit în zadar cu caprele și după un bocet d‑ăla bun, m-am reorientat spre cocoș.
Este unul dintre cele mai dragi torturi ale mele, poate și pentru că presimt că-i printre ultimele. Mă ajung bătrânețile, or zburat anii în care puteam bibili fondant doișpe ceasuri legate. Acum, după patru ore, eram mai mult moartă decât vie.
Pentru sanie am folosit felii de blat unse cu gem de rubarbă și îmbrăcate în cremă de unt. Am greșit că nu am asamblat-o din bucăți mai potrivite formei unei sănii frumoase și nu le-am lăsat să se usuce înainte. Nici bomboanele pentru lamele saniei nu am știut cu ce să le lipesc (am folosit miere, dar cele mai multe s-au desprins); mi-aș fi dorit, cu ajutorul lor, să desenez spirale la capete.
Datorită celorlalte elemente (mai inspirate), mi-a plăcut într-un final și sania, deși a ieșit foarte departe de ceea ce mi-am imaginat: coșarca cu ouă în mijloc, cocoșul pe capră, în partea din spate cadourile toate.
Cifra 44, vârsta aniversatului, a fost ea însăși modelată ca doi brazi; cel puțin în capul meu asta au fost.
Am decupat fulgi de zăpadă din fondant albastru, în trei dimensiuni și i-am plasat pe majoritatea pe cele patru laterale.
Pentru ouăle din coșarcă am găsit la Kaufland jeleuri în șapte culori (foarte gustoase). Ca și la celelalte elemente, pentru a lipi fulgii de cocos de fondant am folosit miere de albine.
Am testat un blat nou cu cocos — n-aș zice că m-o impresionat — și am folosit mousse de ciocolată neagră, ciocolată cu lapte și jeleu de mure cu vișine. N-am avut vișine suficiente, dar murele mai mult m-or încurcat.
I-am îmbrăcat lateralele în frișcă, iar partea superioară în cremă de unt — ca să evit înmuierea decorațiunilor din fondant. Am presărat peste tot fulgi de cocos. Tortul a cântărit fix 5 kilograme și a avut dimensiunile: 34 × 23 × 9,5 centimetri.
______________________________
➽ Celelalte torturi sunt adunate AICI.










Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu