luni, 25 aprilie 2016

Fursecuri caramel


N-am murit!  Doar am întors casa cu fundu-n sus și acuș nu mai izbutesc s-o aștern în firescul ei. Rețetele de post rămân nepublicate luna asta, dar e musai să laud fursecurile astea!
Aveam nevoie d-o dulcegărie care să se pregătească repede, pentru care să nu cumpăr ingrediente, deci să-mi ajungă cele de pe stoc și care să fie un dar nici prea-prea, nici foarte-foarte. Am găsit la Teo rețeta ASTA. Am pregătit doar jumătate din cantitatea ei ( pentru 20 de bucăți ) de nu sunteți la diete și alte prosteli, recomand cel puțin cantitățile rețetei originale.


INGREDIENTE
- 75 grame unt 82% grăsime - la temperatura camerei
- 60 grame zahăr
- 1 gălbenuș
- 100 grame făină
- un praf de sare
- vanilie - am avut extract, în sfârșit îl pot folosi pe cel de casă
- 75 grame caramele
- 30 grame lapte - Teo o avut 25 ml frișcă lichidă, eu n-am început cutia pentru atât
- 40 grame ciocolată neagră - a fost cam multă

FACEREA
1. Am mixat la viteză mare untul cu zahărul, gălbenușul și vanilia pân la topirea zahărului.
2. Am adăugat făina, pe care am încorporat-o în spuma de unt tot cu mixerul. Am omogenizat ușor aluatul cu mâna și înfoliat l-am ținut 60 de minute în frigider.


3. Am împărțit aluatul în bucăți de 12 grame, Teo spune nu mai mari de 2 cm, pe care le-am rotunjit și apoi adâncit c-un capac de cariocă. După ce le-am așezat pe tava acoperită cu hârtie le-am mai ținut 15 minute la frigider și am aprins cuptorul.
4. Le-am copt 15 minute în cuptorul preîncins la foc mic, la sursă erau 8-9 minute la 190 grade Celsius. Le-am lăsat la răcit în tavă și am pregătit caramelul.


5. Am pus pe foc în ceaunel caramelele acoperite pe jumătate cu lapte. După ce laptele s-a încălzit am amestecat ușor pân la topirea lor integrală. Cu lingurița am umplut fursecurile.
6. Am pus ciocolata dată pe răzătoare într-o pungă, punga legată la gură am ținut-o în apă caldă pân la topirea totală a ciocolatei, am tăiat punga la un colț și am decorat fursecurile.


7. Le-am păstrat în cutie închisă. Pare-se că rezistă 14 zile. Eu le-am dăruit după 2.


Le refac pentru bunica într-o variantă modificată ușor. De n-oi uita!
E musai sa revin până sâmbătă cu propunerea pentru Cutia misterelor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu