N-am murit! Doar am întors casa cu fundu-n sus și acuș nu mai izbutesc s-o aștern în firescul ei. Rețetele de post rămân nepublicate luna asta, dar e musai să laud fursecurile astea!
Aveam nevoie d-o dulcegărie care să se pregătească repede, pentru care să nu cumpăr ingrediente, deci să-mi ajungă cele de pe stoc și care să fie un dar nici prea-prea, nici foarte-foarte. Am găsit la Teo rețeta ASTA. Am pregătit doar jumătate din cantitatea ei ( pentru 20 de bucăți ) de nu sunteți la diete și alte prosteli, recomand cel puțin cantitățile rețetei originale.
INGREDIENTE
- 75 grame unt 82% grăsime - la temperatura camerei
- 60 grame zahăr
- 1 gălbenuș
- 100 grame făină
- un praf de sare
- vanilie - am avut extract, în sfârșit îl pot folosi pe cel de casă
- 75 grame caramele
- 30 grame lapte - Teo o avut 25 ml frișcă lichidă, eu n-am început cutia pentru atât
- 40 grame ciocolată neagră - a fost cam multă
FACEREA
1. Am mixat la viteză mare untul cu zahărul, gălbenușul și vanilia pân la topirea zahărului.
2. Am adăugat făina, pe care am încorporat-o în spuma de unt tot cu mixerul. Am omogenizat ușor aluatul cu mâna și înfoliat l-am ținut 60 de minute în frigider.
3. Am împărțit aluatul în bucăți de 12 grame, Teo spune nu mai mari de 2 cm, pe care le-am rotunjit și apoi adâncit c-un capac de cariocă. După ce le-am așezat pe tava acoperită cu hârtie le-am mai ținut 15 minute la frigider și am aprins cuptorul.
4. Le-am copt 15 minute în cuptorul preîncins la foc mic, la sursă erau 8-9 minute la 190 grade Celsius. Le-am lăsat la răcit în tavă și am pregătit caramelul.
5. Am pus pe foc în ceaunel caramelele acoperite pe jumătate cu lapte. După ce laptele s-a încălzit am amestecat ușor pân la topirea lor integrală. Cu lingurița am umplut fursecurile.
6. Am pus ciocolata dată pe răzătoare într-o pungă, punga legată la gură am ținut-o în apă caldă pân la topirea totală a ciocolatei, am tăiat punga la un colț și am decorat fursecurile.
7. Le-am păstrat în cutie închisă. Pare-se că rezistă 14 zile. Eu le-am dăruit după 2.
Le refac pentru bunica într-o variantă modificată ușor. De n-oi uita!
E musai sa revin până sâmbătă cu propunerea pentru Cutia misterelor!
1. Am mixat la viteză mare untul cu zahărul, gălbenușul și vanilia pân la topirea zahărului.
2. Am adăugat făina, pe care am încorporat-o în spuma de unt tot cu mixerul. Am omogenizat ușor aluatul cu mâna și înfoliat l-am ținut 60 de minute în frigider.
4. Le-am copt 15 minute în cuptorul preîncins la foc mic, la sursă erau 8-9 minute la 190 grade Celsius. Le-am lăsat la răcit în tavă și am pregătit caramelul.
6. Am pus ciocolata dată pe răzătoare într-o pungă, punga legată la gură am ținut-o în apă caldă pân la topirea totală a ciocolatei, am tăiat punga la un colț și am decorat fursecurile.
Le refac pentru bunica într-o variantă modificată ușor. De n-oi uita!
E musai sa revin până sâmbătă cu propunerea pentru Cutia misterelor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu