Am mai făcut bomboanele astea fie pentru torturi, fie tăvălite ȋn nuci or îmbrăcate în ciocolată. Deh, ideile mele ȋs puṭine şi fixe! De astă dată mi-au trebuit la un chec cu sfeclă din surpriza pentru 36 de ani sorămeşti. Dacă tot le-am schimbat aromele, am zis să ȋnregistrez oficial şi versiunea aceasta că tare fu delicioasă.
* 200 mililitri lapte de soia
* 40 grame zahar pudră
* 60 grame griş - deşi le-aş obṭine mai fine cu amidon, prefer varianta cu griş
* vanilină
* coajă de lămâie şi portocală
* un praf de sare
* 30 grame smȃntână de cocos - partea solidă dintr-o conservă cu lapte de cocos
* nuci pralinate pentru tăvălit - ȋntâmplarea a făcut ca după 3 ani să primesc iară colet din Belgia fix cu nucile de la origini
1. Fiert budincă laptele cu grişul, zahărul, sarea, vanilina ( cu atenţie să nu se lipească, afume or alte d'astea). După îngroşarea compoziţiei şi îndepărtarea de foc am adăugat untul, coaja de citrice. Am lăsat budinca să se răcorească uşor, se întâmplă repede că-i puṭină.
La chec, voi defila c-un model uşor modificat iară. Ceea ce credeam a fi o idee genială, fu o mare dezamăgire.
Mai e programată o rețetă de cofeturi pentru zilele ce vor veni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu