miercuri, 6 aprilie 2016

Bomboane de griș - rețetă de post






Am mai făcut bomboanele astea  fie pentru torturi, fie tăvălite ȋn nuci or îmbrăcate în ciocolată. Deh, ideile mele ȋs puine şi fixe! De astă dată mi-au trebuit la un chec cu sfeclă din surpriza pentru 36 de ani sorămeşti. Dacă tot le-am schimbat aromele, am zis să  ȋnregistrez oficial şi versiunea aceasta că tare fu delicioasă.





Pentru 20 de bomboane:

* 200 mililitri lapte de soia
* 40 grame zahar pudră
* 60 grame griş - deşi le-aş obine mai fine cu amidon, prefer varianta cu griş
* vanilină
* coajă de lămâie şi portocală 
* un praf de sare
* 30 grame smȃntână de cocos - partea solidă dintr-o conservă cu lapte de cocos
* nuci pralinate pentru tăvălit - ȋntâmplarea a făcut ca după 3 ani să primesc iară colet din Belgia fix cu nucile de  la origini


1. Fiert budincă laptele cu grişul, zahărul, sarea, vanilina ( cu atenţie să nu se lipească, afume or alte d'astea). După îngroşarea compoziţiei şi îndepărtarea de foc am adăugat untul, coaja de citrice. Am lăsat budinca să se răcorească uşor, se întâmplă repede că-i puină
2. Cu mâinile umezite am modelat biluţe.



3. Rotundele le-am tăvălit prin nuci.




La chec, voi defila c-un model uşor modificat iară. Ceea ce credeam a fi o idee genială, fu o mare dezamăgire.
Mai e programată o rețetă de cofeturi pentru zilele ce vor veni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu