sâmbătă, 17 august 2013

Trandafiri albi
Unul dintre cele mai frumoase proiecte la care am lucrat în anii aceştia dulci a fost cel al trandafirilor ăstora pentru tortul de nuntă al Torinei.

Zambetania mi-a dăruit în viaţa de dincolo de ecran doi oameni minunaţi.
Crisa ( personajul filei de jurnal din 29 iulie) şi Torina.


De-ar fi să scriu despre reţeta cu care m-o cucerit Torina,  atunci  ingredientele-i sunt:
-         critica – m-o disecat  cum n-am făcut-o nici io, mama nemulţumiţilor. La ultimele torturi nici virgule n-am pus înainte de aprobarea ei pe tot ceea ce aveam în cap şi îs sigură că progresul se vede limpede;
-          păsarea – de la invitaţii la prânzuri virtuale - n-am uitat încă de borşul cu fasole or peştele la grătar pe care le-am savurat în cuvinte pe ecran în timp ce real eram doar la al douăzecelea meniu identic de brânză cu roşii- pân la apeluri  când răul mă doborâse.

Cum de s-o ajuns la “ te rog, fă-mi trandafirii pentru nuntă!” n-am habar!
Sigur e că am acceptat doar cu o condiţie: să fiu şefa tortului de botez ce va să vie.

Din păcate,  munca a fost cruntă.
Fondantul livrat de Lumea basmelor n-a avut calitatea celor anterioare.
Nu ştiu care este explicaţia pentru faptul că după 3 zile eu nu aveam întărite petalele.
În aste condiţii nu vreau să-mi amintesc despre cât de gheboase mi-au ieşit pisicile.

Tori şi-a dorit crini şi cale, mai încercasem io nişte cale pentru o colivă (!) dar crini niciodată. Cât o fost nepricepere, cât moliciunea fondantului, mai frumoşi nu putui d' astă dată.


 Bobocii 
Trandafiri cu rândul de 3 petale
Cu 5

Iniţial programasem 3, 4 trandafiri uriaşi cu 13,15 petale ultimul rand.
Am reuşit cu mare greutate să-i duc la nivelul 7 petale, după inventat soluţii şi certificat soluţii proaste.

 Recolta din 800 gr fondant: 55 de trandafiri

Tori atât fu de zăpăcită cu celelalte pregătiri că i-o văzut minunaţi!
Eu abia aştept poze cu ei strălucitori argintiu pe tort cu 3 etaje!


Există momente speciale în care ar trebui să primesc o dispensă pentru  obstacole. Dar, am toată încrederea din lume c-au fost transformaţi splendid printre laterale tortuloase satinate-n negru !

Casă de piatră, Tori!

N.B.1. Rodi, vezi amu de  ce te-am refuzat directionându-te în Bucureştiul tău să plăteşti 10 milioane pe 10 trandafiri nuntoşi?!
N.B.2. După astă noapte a nunţii poate mă luminezi iară Tori din împotmoleala ce-o am cu tortul cel nou.
N.B.3. Un cineva sărbătorit 36 azi,  care câştigă mâine la loto, să mă trimită şi pe mine la cursul de flori! Mulţumesc, R!La mulţi ani!

4 comentarii:

 1. Fata, luati pe rand si cu defectele evintiate, nu sunt deloc aratosi. Dar, daca te uiti la tot buchetul si faci abstractie de toate autocriticile tale, au iesit foarte frumosi :D
  Sa fii tu sanatoasa, ca trandafiri o sa mai tot faci :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, recordul zilei: dupa un ceas jumate am un trandafir cu 3 petale refacut numa de vro 10 ori si nici amu soarta nu-i e batuta-n cuie:)

   Ștergere
 2. Cred ca eu sint cea mai in masura sa fac comentarii in acest sens pt ca am fost cea care am ornat tortul cu aceste minunate flori.In primul rind tortul meu de nunta a aratat fantastic datorita faptului ca am primit florile de la draga mea prietena Maria pe care o iubesc,daca nu ar fi fost ea sa-mi sara in ajutor s-ar fi prelungit timpul de 2 zile si 2 nopti de stat in bucatarie cu inca o saptam.Floricelele le-am dat cu spray perlat si va asigur ca toti cei 80 de invitati impreuna cu tot personalul de la nunta au ramas muti de uimire. Daca va apucati de propriul tort de nunta va trebuie un curaj maxim si timp pe masura.A fost un tort spectaculos datorita tie Maria ,si a nu stiu cita oara vreau sa-ti multumesc!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu iti multumesc ca m-ai insarcinat cu misiunea asta! Abia astept sa ma laud cu pozele tale:)))

   Ștergere