miercuri, 10 octombrie 2012

Reţeta fericirii zambetane

Ingrediente:
  • 1,3 kg cacao
  • 0,4 kg mac
  • 0,35 kg seminţe susan
  • 0,25 kg chimen
  • 1,6 kg fondant
  • 0,06 kg praf de copt ciudat  vanilină
  • 0,65 kg fulgi migdale
  • 2,5 kg marţipan
  • 0,8 kg zahăr brun caramelizat  granule nuci braziliene glazurate
  • 1,1 kg cireşe alcoolizate confiate, cumpărate c-o zi-n urmă de la Lidl cu 5 lei 100 gr
  • 1,05 kg coajă portocală confiată
  • 1,6 kg stafide
  • 2,0 kg ciocolată neagră

Ingineria:
  • se priponesc bine toate cele într-un colet ce va fi trimis la plimbare europeană  cu autocarele Atlassib vro 5 zile
  • se trimite Maria să ridice pacheţelul, Maria cea cu toţi banii la cursul de modelaj, făr de alţii noi pentru taxi
  • se încearcă ridicarea coletului din poziţie perfect verticală, apoi perfect îngenuncheată şi reuşita perfect  cocoşată, doar un ceas, nu mai mult
  • se ajunge acasă  cu un fel de mâini şi picioare paralizate
  • se deschide coletul, nu, nu are bolovani belgieni aşa cum era firesc să fie, ci toate ingredientele reţetei fericirii zambetane!
  • înainte de consum se presară cu mare  atenţie cofraje de bomboane şi brioşe, mici, mari, rotunde, dreptunghiulare, după pohta nerostită!
  • se ascunde-ntr-un colţ de cutie abandonată un plic cu praf de  supă, pentru muierea epuizată-n fericiri


Bogdaproste, M!
De era pe acolo ş-o cârjă pentru-ndreptat şale cărătoare, te rog, zi-mi! Fericeşte-mă!

Bebidoi, te rog, pentru limpezirea mamei tale te-ntoarce cu capu- n jos şi pentru mine, în linişte de cireşe confiate şi migdalate să pot gândi meniul de botez! Fericeşte-mă!



2 comentarii: