miercuri, 23 februarie 2022

BEZELE CU PREMIX

Pentru 7 februarie am avut de pregătit un tort. Au fost două inițial, dar ăl mai greu s-o anulat. Slavă! Mai dificil nu pentru că era un tort bust, ci pentru că era făr de zahăr. 


Deși în laborator toate torturile făr de fondant erau decorate cu bezele,  abia anul trecut mi-am amintit cât de mult îmi plăceau. AICI  în arhivă e cea dintâi încercare, tortul cu bezele pe băț și macarons. 


Când am zărit pe raft plicul de la Dr Oetker cu prafuri pentru bezele mi-am dorit să-l testez. Cam tot ce-am încercat dintre premixuri mi-o plăcut. Îmi salvează timpi și deși-s foarte scumpe, uneori le prefer. 

Mi-au ieșit bezele mult mai fragile decât cele pregătite-n casă, dar or și nimerit un moment de bucătăreală cu multă umezeală. Le am de vreo trei săptămâni pe unele depozitate într-o caserolă cu capac și se păstrează intacte aroma și textura de după coacere. Parcă-s mult mai puțin dulci decât cele pentru care folosesc 320 grame de zahăr la 4 albușuri. AICI rețeta bezelelor de casă. 


Am mai testat ș-un colorant găsit tot pe același raft. Deși aproape că l-am terminat, bezelele după coacere și-au pierdut și bruma de culoare pe care o aveau din compoziție. Toate au crăpat, aș zice că din cauza colorantului, de vreme ce bezelele albe n-au avut năcazul ăsta. Probabil trebuie olecuță redusă cantitatea de apă de nu se folosește un colorant pudră. 



Ingrediente pentru aproximativ 200 grame bezele (50 bucăți zice plicul sau două blaturi cu diametrul de 20 centimetri):

  • 1 plic mix pentru bezele (185 grame)
  • 70 mililitri apă rece de la frigider


Preparare bezele
  • Am aprins cuptorul electric la 110 grade Celsius. Instrucțiunile de pe plic recomandă 30 de grade la cel mai mic foc pentru cuptoarele pe gaz. 
  • În bolul mixerului am pus apa și mixul pentru bezele. Am amestecat la viteză mică pentru omogenizare.
  • Apoi la viteză mare timp de 6 minute.

  • Am pus compoziție în două poșuri. Unul cu dui stea și celălalt în formă de lacrimă. 

  • Restul de bezea l-am amestecat cu colorant roșu înainte să-l transfer în poș. Pe unele bezele am presărat înainte de coacere zahăr tos sau bombonele roz. 

  • În tava de copt acoperită cu hârtie cerată am format bezele cu duiul stea. Le-am pus foarte apropiate cât să-mi încapă toate în 2 tăvi. 

  • Pentru prima dată m-am jucat cu un cui pentru trandafiri ce-l am de la G. de vreo 10 ani și nu l-am folosit niciodată pân acuș. Mi-o plăcut mult ce-o ieșit, chiar de pe cei mai mulți dintre trandafiri i-am ratat. 

  • Am lăsat bezelele la 110 grade timp de 70 minute, am stins cuptorul și le-am păstrat în el pentru uscare până a doua zi. Tot 70 de minute zice plicul că-s suficiente pentru uscare. Am copt ambele tăvi împreună, la jumătatea timpului am schimbat între ele treptele. 
  • După răcire bezelele se păstrează în cutii închise etanș. 


  • Ingredientele mixului pentru bezele enumerate pe ambalaj sunt: zahăr, albușuri de ouă praf, amidon din porumb, aromă, acid citric, agent de îngroșare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu