Insist în a scrie kilometri la torturi, poate astfel dovedesc cât de multă trudă este la unul și nu mai aud atât de des: dar la cofetărie costă treizeci de lei kilogramul. Bre, io cumpăr cu patruzeci ciocolata, cu cincizeci untul, să mai zic fondantul or făina de migdale?
N-aveam vreme de tort nou pentru început de decembrie căci deja era programat în aceeași zi tortul cu brânză și mere. Dar când fetița mi-o arătat modelul mi s-o părut că nu solicită mulți timpi. Două bezele și trei macarons, niște fondant pe băț, cât de ușor! Oi, ce m-am mai păcălit.
Cum am făcut macarons am povestit ACI.
Despre bezele pe băț am scris AICI.
Cum am obținut așchiile de ciocolată descriu amuș.
Teoria zice că se topește ciocolata pe baie de aburi și se întinde pe hârtie de copt. După ce se răcește și se întărește se trag așchiile cu ajutorul unui cuțit. Ca și când ai răzui geamurile înghețate ale mașinii. Ce n-am reținut din manual mă duse-n eșec. Am întins ciocolata în strat subțire (deh, așa se răcește mai repede) și când să trag cu lama cuțitului (bașca, abia am găsit una făr de zimți) s-o crăpat de n-am putut scoate nici juma de așchie. Am reluat cu ciocolata întinsă în strat de 2 centimetri și fu chiar ușor.
Tortul fu îmbrăcat în cremă de unt (300 grame). ACI rețeta.
- Primul blat și ultimul sunt pandișpan cu cacao.
- Blatul din mijloc este pandișpan.
- Toate cele 3 blaturi au fost însiropate. Cel alb cu sirop de vanilie, cele negre cu sirop de cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu