Deja se ştie cât de mult îmi place să pregătesc bomboane pentru a le dărui, acestea nu au nimic special pentru cei care nu iubesc salamul de biscuiţi, dar cum domnul google dezvăluie alte preferinţe ale vizitatorilor mei, poftă bună!
Am pornit de la:
*50 gr jeleuri
* 3 linguri unt moale
* 50 gr lapte praf
* 5 linguri alune măcinate
* 1 lingură nes
* esenţă de rom
* 6 linguri biscuiţi cu cacao mărunţiţi
* nucă de cocos pentru decorare
Pentru stratul salam de biscuiţi am omogenizat alunele, două linguri unt, nesul, esenţa de rom cu biscuiţii măcinaţi şi apă câtă a fost nevoie pentru legarea acestora.
Pentru stratul din interior am amestecat o lingură de unt cu laptele praf şi jeleurile topite la bain-marie.
1. Pe foaie de celofan am presărat nucă de cocos
2. Pe ea am întins strat îngust din compoziţia cu biscuiţi3. Apoi am cernut strat de nesquick, ceea ce nu a fost în regulă, de aceea nici nu l-am adăugat la ingrediente, eu am presupus că va adera foarte bine cu crema de jeleuri, n-o făcut-o, multe dintre bomboane fiind formate din cele două bucăţi distincte:) De tot vroiam nesquick puteam folosi în locul cocosului, amu îs şi deşteaptă!
4. Peste salamul de biscuiţi doar cremoasa cu jeleuri
5. Rulat foarte strâns totul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu