Bomboanele umplute cu cremă din cocos sunt descoperite tot la cucina şi sunt minunate! Au fost cea de a patra categorie de bomboane din cutia daruită.
Pentru 20 de bomboane este nevoie de:
• 150 ml lapte
• o lingură şi jumătate griş
• 40 gr unt
• 2 plicuri zahăr vanilat
• 25 gr nucă de cocos
• 25 gr lapte praf - cucina a folosit 50 gr cocos, eu 25 cocos +25 de lapte praf
• esenţă de vanilie
• ciocolată 100 gr
• 20 buc arahide/caju/alune/nuci
• scorţişoară
1. Ciocolata se dă pe răzătoare şi se pune într-o pungă.
2. Într-un vas cu apă caldă se pune la topit.
3. Se tapetează bine pereţii hârtiei pentru bomboane cu ciocolată, prin turnare cu punga tăiată la unul dintre capete. Cofrajele acestea se lasă până când ciocolata este întărită bine. Timp în care se pregăteşte crema.
CREMA
1. Laptele şi grişul se pun la foc până când compoziţia se îngroaşă.2. Se iau de pe foc şi se adaugă toate celelalate, aluatul se omogenizează bine.
3. Se întinde o foaie cu grosimea de 1 cm şi se lasă la răcit.
4. Se decupează cercuri cu diametrul egal cu cel al bomboanei ce va fi umplută.
5. Fiecare cerc de cremă se pune în cofraj.
6. Se ornează cu ciocolată şi fruct (alună/nucă) tăvălit prin scorţişoară.
7. Gata!
8. Tre' s fie minunate, nu le-am gustat, doar le-am văzut şi arată tare bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu