luni, 10 august 2020

DECORAȚIUNI UNICORN DIN FONDANT


Când nu-s multe de zis, îmi place grozav să public. Azi nu pe atât de mult ca-n trecut, pentru că o modificat blogspot butoanele și mă descurc deloc cu lipsa unora și schimbarea altora. 

Pe 6 august una dintre cele două fetițe aflate în plasament la  oameni dragi mie a împlinit 5 ani. Și-o dorit inițial un tort cu unicorni, apoi cu ponei și iară o revenit dorința la ăl cu un corn. Io am înregistrat comanda în prima secundă și nu m-am mai sucit. Pentru a evita dezamăgirile, am așezat unicornul pe tort și un ponei în punga cu daruri. 

  • Realizarea unicornului am pornit-o de la un tutorial de pe Youtube, pe care l-am mai folosit în 2014, pe când îl făuream pe Onchao. ACI povestea pe îndelete, din altă viață. Slavă Cerului, măcar am învățat în jumatea asta de deceniu să nu mai bibilesc două zile la o figurină neperfectă. Unicornul Curcubeu fu gătat în două ore. 

  • Fondantul meu, Princess pastă de zahăr e numele de pe ambalaj, deși în laborator era folosit cu succes pentru toate decorațiunile, îmi dă foarte mari bătăi de cap. Se topește. În orice mediu l-aș păstra modelajul tot se va umezi și în câteva ore se va autodistruge. Drept e că profesioniștii foloseau întăritor CMC și eu doar amidon am găsit. Din acest motiv până la urmă am păstrat în caserole închise toate elementele la frigider(congelator) și le-am montat pe tort exact în momentul servirii. 
  • O singură imagine din timpul fabricării. Deja semăna cu o capră orice i-aș fi făcut ș-am renunțat la imortalizări. 
  • Coloranții sunt gel Wilton. Excepție face rozul care este pudră vișinie. 
  • Mi-a plăcut foarte mult acest model de curcubeu, din păcate nu s-a întărit într-o săptămână cât să-l pot așeza pe tort vertical. S-o și rupt la cât de moale fu. Despre cum am dres pocinogu, imagini în textul dedicat tortului, în curând pe ecran. 

Oribilă editare, nici nu vreau să mă gândesc cum va arăta textul tortului pe 5 kilometri.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu