marți, 25 martie 2014

Bomboane din ciocolată cu bezea şi portocală



Oi, bine c-o-nceput săptămâna de muncă să mă mai hodinesc şi io după 2 zile jumate libere pline de trebi!
Raport de activitate:
-          am  ratat un foietaj cu ulei  am aflat că foietajul de post îi grozav doar ca foaie de plăcintă şi negrozav ca foaie de blat
-          n-o ieşit  3 reţete cu foietaj cumpărat şi fructe din compot, de ce 3?! ca să mă satur de acordat credit reţetelor cu poze de revistă
-          am făcut nişte bomboane, tot 3 soiuri
-          am terminat 2 cărţi despre care voi scrie sâmbătă şi duminică
-          am dus pân la decorare un tort de post
Rezultatul? Pentru că amu iară familia mea e formată doar din mine am lichidat singură toate ratatele, asta suprapusă peste truda ziselor o născut o osteneală cruntă de nici n-am mai reuşit planul cu decorarea tortului de post. Dar să nu anticipez episodul din programul următor.

G. o cumpărat cu juma de milion o matriţă din silicon pentru bomboane din ciocolată.
G. mi-o dăruit de 8 martie o formă pentru bomboane ciocolatoase.
Am zis s-o folosesc măcar de două ori pe an dacă tot îi aşa de scumpă. Şi ca s-o rezolv pe anu ăsta deja am bifat-o de două ori. 
Asta-i prima încercare, a doua-i mâine la tortul de post.



Să n-am multe reclamaţii am încercat reţeta de pe fluturaşul cu care-o fost achiziţionată: 200 gr ciocolată, 150 topite pe baie de aburi, 50 adăugate în cea topită. Turnată în forme şi lăsată 20 de minute la frigider.





Pentru că nu puteam pur şi simplu să iau tableta de Kandia amară şi s-o tranform în trandafiri, i-am adăugat coajă de portocală confiată şi marshmallows. Bezelele îs rămase de la ziua lu G. când n-am reuşit prăjiturile ce ar fi trebuit îmbracate în fondant marşmaloios. Cu ocazia bomboanelor ăstora am lichidat fix 5 grame din stoc. De nu-mi treceau prin cap bezelele astea, bomboanele erau de post şi le puteam dărui sâmbăta ce vine mamei. Nu-i nimic, astfel am meşterit din ciocolată, seminţe şi nuci un alt soi de bomboane magice. Probabil vineri le public.

Cândva le repet doar cu portocale, eventual cu lime, deşi tot la tortul de post pomenit mai sus am descoperit ce culoare urâtă rămâne la coaja de lime confiată.



Şi tot cândva mi-ar plăcea să încerc trufe în matriţa asta. Bomboanele astea îs prea tari pentru gusturile mele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu