duminică, 28 octombrie 2012

Ruladă cu ton şi caş

Ziceam la chifteluţele cu ton pentru concursul Cristinei că  jumătate din compoziţie am păstrat-o pentru o ruladă cu cremă de brânză.

Reiau ingredientele pentru pasta cu ton:


- 2 conserve de ton în suc propriu
- o ceapă mică or 4 fire de ceapă verde
- 2 linguriţe de muştar, cu hrean am avut eu
- 2 linguri de smântână groasă or iaurt
- 100 gr unt moale
- mărar
- zeamă lămâie
- sare, piper -de asta vă e pofta


* Pentru crema de brânză:
- caş 100 gr
- caşcaval 50 gr
- iaurt 1 lingură

* Pentru tăvaleală ruladă:
-  seminţe de  mac
-  mărar şi cozi de ceapă verde tocate mărunt

Pentru compoziţia cu ton:
- tonul scurs bine, foarte bine,  se amestecă împreună cu untul moale, foarte moale (fie lăsat o vreme la temperatura camerei, fie dat pe răzătoare), muştarul, ceapa şi mărarul tocate mărunt, iaurtul şi zeama de lămâie;
- pasta asta se lasă peste noapte bine înfoliată la frigider, noapte în care de n-aş fi visat cât de frumos va fi cursul de modelaj jucării din pastă de zahăr, cu siguranţă aş fi visat premii la concursul culinar:)
- zic iară că eu am folosit doar jumătate pentru ruladă, dar cum crema de brânză fu prea multă, cred ca numa bine ajunge pentru două rulade din întreaga cantitate de ton.


Pentru crema de brânză:
- caşul şi caşcavalul trecute prin răzătoarea  se împreunează cu iaurtul;
- se adaugă condimente or alte cele după gust, io gust d'ăsta n-am!
- se face înainte de pregătirea  ruladei


A doua zi,  pe coală de celofan or de folie alimentară/ hârtie de copt se montează rulada:
- pasta de ton 
- crema de brânză peste ton
- mărar tocat presărat peste brânze


Se ruleaza strâns, se dă vro 5 ceasuri la frigider, de-i graba mare 50-60 de minute la congelator şi gata!


Eu am ales să tăvălesc fiecare felie de ruladă separat fie prin mac, fie prin mărar şi cozi de ceapă tocate şi nu întrega compoziţie la începutul montării ruladei.

Mi-ar fi plăcut să mă dumiresc mai repede că pasta de brânză este multă, s-ar fi evidenţiat mult mai clar fiecare strat în parte pe rulada finală.


2 comentarii: