După jeleurile din sirop de brad,
aceasta este cea de a doua postare planificată a fi publicată în zilele-n care
lipsesc. Teoretic, l-am împachetat pe Bebi şi suntem în drum spre bunica,
practic, Soarele cu mila.
Ştiu, e post, da’ zic că-i un păcat mai mare împingerea spre expirare a juma de kil cu lapte praf!
Pentru foi:
- 100 gr miere+100 gr unt
- 100 gr lapte praf+140 ml
zeamă de portocale
- 100 gr făină + 10 gr praf
de scorţişoară
Pentru cremă:
- 150 gr iaurt, fu Oly
cu 5% grăsime
- lapte condensat din 200 gr
lapte praf + 75 gr miere + 150 ml apă
clocotită + 6 linguri unt topit
- frunze de mentă
Fabricarea:
-
în untul încălzit am topit mierea;
-
laptele praf l-am dizolvat în zeama de portocale;
-
peste lapte am adăugat untul cu mierea, făina şi
scorţişoara, le-am omogenizat;
-
am întins foaie subţire în tava mare de aragaz acoperită
cu hârtie de copt;
-
am copt 5 minute, scobitoarea cu care am înţepat foaia a rămas curată;
*** Da, ştiu, mierea la + 40 ºC îşi pierde proprietăţile terapeutice, da’ io n-am vrut
decât să lichidez stocul de laptele
praf!
Dacă la tortul cu unt de castane nu mi-a ieşit
laptele condensat, amu, folosind doar
jumătate din cantitatea de apă, o ieşit
perfect. Alea de le scrisei mai sus la
ingrediente pentru lapte condensat le-am blendurit pân' o ieşit o spumă cremoasă
minunată. Am adăugat o mână de mentă proaspătă şi am mărunţit-o cu blenderul în
laptele condensat. Când s-o răcit l-am amestecat cu iaurtul.
Foaia am tăiat-o în 3, crema am împărţit-o în
două, am umplut foile şi am lăsat-o la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu