joi, 27 martie 2014

Ciocolată cu seminţe şi nuci
Or,  mai bine,  bomboane magice partea a doua. Cele dintâi cu ciocolată de casă născute din ce văzui într-o cofetărie la Vatra Dornei îs astea:


Energizantele de ciocolată de  la  Edith  mi-au amintit de ele. Pentru că am fruptuit bomboanele din urmă cu bezea şi pentru că nu-s amu motive de folosit ciocolata de casă, le-am făcut identice, deci de post, pentru mama şi din ciocolată albă, nepostoasă pentru noi, restul muritorilor păcătoşi.

Eu le-am montat pe foi de napolitană şi-n chese din teama de a nu le rata făr de îngrădirile aistea.

Pentru 18 bucăţi  cu diametrul de 4 cm:
- o foaie de napolitană tăiată cu decupatorul de inox
- o tabletă de  ciocolată neagră - 80 gr
- una de ciocolată albă  - 100 gr
- seminţe de pin, merişoare, nuci, coajă de portocală confiată,  caise deshidratate, fistic.

Pe baie de aburi am topit cele două ciocolate separat, în fiecare chesă am aşezat câte o  napolitană pe care am acoperit-o cu o linguriţă de ciocolată topită. Ciocolata am decorat-o cu fructele uscate, nuci, seminţe.Pentru că la diferenţă de două zile repet tortul de post abia livrat, revin pe luni cu postarea sa pentru a arhiva şi cele câteva îmbunătăţiri faţă de varianta de anu trecut.
De e vreme de scris, sâmbăta aceasta e dedicată unei (alte) cărţi grozave.
Iară pentru vineri, când io-s pe drumuri, ce s-o scrie mai repede dintre darurile pentru mama: jeleuri de lămâie şi portocală, cozonac cu dovleac or bomboane cu griş.
Nicicând nu fu pe zambetania mai mare înghesuială la în drum spre publicare. Şi pentru că toate condiţiile îs neschimbate  pesemne că-n sfârşit organizarea dă roade (nu mă antrenez pentru ea decât de vro 3 ani).4 comentarii:

 1. Ei, ce face putina organizare din om :D Mult spor in continuare si distractie placuta sambata!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Care sambata?! Juma de vineri, sambata si duminica:) Saru' mana!

   Ștergere
 2. FFF dragute!Imi plac f mult si ca idee si ca imagine,te scoate din impas in cazul unei vizite neasteptate.Felicitari!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumesc, Tori! Imaginea fu cea care -mi atrase şi mie atenţia c-un an în urmă.

   Ștergere