sâmbătă, 24 iulie 2010

Salam glazurat de biscuiţi


Ingrediente:
* 500 gr biscuiţi populari/obişnuiţi
* 150 gr lapte praf
* 450 ml apa
* 100 gr unt
* 1 zahăr vanilat
* 40 gr cacao
* 100 gr zahăr
* 100 gr alune măcinate
* esenţă de rom
* 2 banane
* coaja de la o lămaie
* 50 gr ciocolată albă
* 50 gr ciocolată neagră

Mod de pregătire:

- se fierbe un sirop din 450 ml apă cu 100 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 150 gr lapte praf, 40 gr cacao, după ce siropul dă într-un clocot se lasă la răcit;
- cat timp siropul fierbe, se taie/rup biscuiţii în bucăţi mici;
- cand siropul este calduţ se adaugă untul, apoi alunele măcinate, coaja de lămaie, esenţa de rom, biscuiţii( se păstrează o mană de biscuiţi mărunţiţi pentru împachetarea finală);
- se obţine un aluat ce se împărte în două bucăţi egale;
- jumătate de aluat se întinde pe o folie presărată cu biscuiţi măcinaţi, pe mijloc se adaugă o banană curăţată şi se rulează strans. La fel se procedează şi cu cea de a doua jumătate de aluat. Batoanele finale se dau la rece cateva ore.








- se scot batoanele de la rece şi se topeşte la bain marie ciocolata, separat cea albă de cea neagră, se adaugă cate 3 linguri de lapte dulce/iaurt/frişcă nebătută sau smantană şi se glazurează batoanele. Pentru a tăia cu uşurinţă rulourile glazurate se foloseşte un cuţit trecut prin apă caldă. Dacă ciocolata la topire a fost amestecată cu lapte/smantană, în final nu se întăreşte pentru a nu putea fi tăiată.

*** Pentru cele două batoane de aproximativ 1 kg am cheltuit 15 lei şi le-am pregătit in 30 de minute.

Salamul de biscuiţi glazurat cu ciocolată este pană acum singurul produs final fără de greşeli "flagrante" (nu că ar fi o reţetă complicată, dar pot distruge orice reţetă, am dovezi!!).  L-am incercat in ideea că voi avea nevoie de el pentru a reuşi realizarea unora dintre personajele din desenele animate (da, Bebe! Scooby Doo este primul pe listă!), dar am fost atat de mulţumită de gustul final încat mă bate gandul să-l folosesc ca bază pentru tortul chitară din 1 august.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu