marți, 13 iulie 2010

Emblema Juventus
Pentru că a fost vorba de o comandă doar pentru decoruri(PRIMA COMANDĂ!!!Bogdaproste, Miha!), va lipsi din reţetă tortul!

Gazonul :
Nucă de cocos albă colorată cu verde şi lăsată la zvantat pe prosop de hartie. Posibil să se găsească de cumpărat verde, dar am preferat să procedez astfel deoarece mi-am cumpărat roşie, galbenă, albastră şi pană să am ocazia de a o folosi a expirat.

Figurinele:
Mingea, tricoul şi emblema sunt din ciocolată de casă albă şi acoperite cu pastă de lapte praf.
Ciocolata de casă am facut-o dintr-un sirop fiert de apă cu zahăr şi unt, peste care am turnat lapte praf şi alune măcinate.
Eu am folosit 400 ml apă, 200 gr unt şi 100 gr zahăr pentru sirop, 50 gr alune măcinate şi 300 gr lapte praf ulterior pentru obţinerea ciocolatei.
Dar, cantitatea de ciocolată de casă obţinută in final a fost de vr’o 4 ori mai mare decat cantitatea de care aveam nevoie. Restului rămas, după realizarea decorului, i-am adăugat 20 gr cacao şi am obţinut ciocolată de casă neagră – un supliment pentru desert, nu făcusem decat vr'o doua tarte cu caise şi vr'o două batoane de salam cu biscuiţi!

Cel mai greu, cam 5 ore am lucrat la ele, a fost să obţin negru din colorant roşu, galben, albastru. Traseul a fost:
- roşu + albastru şi puţin galben = gri ,
- gri + albastru = bleumarin ,
- bleumarin + roşu = mov ,
- mov + galben = maron ,
- maron + roşu + albastru = NEGRUU!!
In restul celor 5 ore, am făcut din ciocolată un rotund pentru minge, un dreptunghi lat pentru baza tricoului şi două mici subţiri pentru maneci, apoi un oval pentru emblema. Le-am lăsat la rece cat am pregătit pasta albă de lapte praf, le-am imbrăcat in aceasta, am pregatit-o pe cea neagra şi am completat petele mingii, dungile tricoului şi stema.

Din categoria data viitoare aşa nu:
- fără cantităţi industriale de ciocolată de casă!
- ar trebui inceput cu elementul care este mai greu, eu după ce eram deja obosită şi făr de răbdare am ajuns la emblemă.Da, aceasta este o scuză!

Mult mai simplu ar fi fost să printez poze cu acestea şi apoi să fac şabloane din carton după care să decupez pasta de lapte praf, m-am cam complicat rău cu emblema la care nu am mai putut respecta caracteristicile originale in totalitate, data viitoare!

La mulţi ani, Alin! Pentru la anu',cand o să fiu(mai) profesionistă,iţi promit toată echipa să o tăvălesc prin lapte praf sau cel puţin pe Trezeguet, hai treacă de la mine şi pe Iaquinta gratis!

Gata, cu banii de pe prima comandă mi-am cumpărat cercei de la indieni şi am un vis ca după a doua comandă prestată să-mi cumpăr şi braţara la ei!

4 comentarii:

 1. POVESTESTI CU ATITA HAZ <INCIT M_AI CUCERIT!TORINA

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mi-ai comentat la toate decoraţiunile, bine că încă este încă în lucru pagina care le uneşte pe toate, că-mi lua toată duminica să-ţi răspund:)) Mulţumesc, Torina!

   Ștergere
 2. IMI PLACE CA ESTI O PERSOANA EXTROVERTITA,ITI PLACE SA COMUNICI,CEEA CE SE VEDE DIN TOT CE AI PREZENTAT.TORINA

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Când m-am lipit eu de pasta de zahăr în 2010, am citit sute de pagini de forumuri, nu exagerez cu sutele, de aceea când am primit în dar zambetania mi-am dorit să fie spaţiul în care să selectez toate acele informaţii pentru cei care n-au timpul meu liber. N-am prea reuşit pentru că după 3 ani încă nu pot şi lucra şi poza simultan. Şi am mai avut o dorinţă: să arat că nu-i vorba decât de bucurie, multă bucurie în meşteritul pastei. Mai lucrez încă şi la acest scop iniţial:)

   Ștergere