Ingrediente (35 fursecuri, 650 grame)
- 150 grame unt 82% grăsime moale
- 135 grame zahăr tos
- 15 grame zahăr vanilat
- 3 ouă
- 200 grame făină
- 3 grame sare
- 40 grame fulgi de cocos
- 100 grame nuci pecan prăjite și tocate mărunt
Preparare Fursecuri Pecan
Pasul zero, ca la mai toate copturile, constă în pregătirea tăvii și preîncălzirea cuptorului. Am tapetat tava de copt cu hârtie cerată. Am aprins cuptorul la 175 de grade Celsius.
Am mixat spumă untul moale cu zahărul tos și cel vanilat. Am adăugat ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare. Am încorporat făina cu sarea, pecanul și cocosul. Am obținut o compoziție puțin moale, foarte lipicioasă.
Am împărțit compoziția în 2 tăvi de copt folosindu-mă de porționatorul de înghețată. Se pot turna cu o lingură în lipsa lui. Fiecare fursec se pune la distanță și de marginea tăvii și de celelalte fursecuri.
Se lățesc la copt și de nu există distanță de cel puțin 3 centimetri între fursecuri, acestea se vor uni după coacere sau se vor deforma lovindu-se de pereții tăvii.
Se coc 15 - 20 de minute la 175 de grade până se rumenesc. Le-am lăsat 20 de minute și fu puțin cam mult.
După 5 minute le-am scos din tavă pe un grătar la răcit. Nu sunt fragile fierbinți.
Fursecurile sunt crocante după coacere. Le-am depozitat reci într-un borcan cu capac și deja s-au înmuiat după o zi. Pecanul este din abundență, dar nu domină toate aromele. Cocosul asigură textura lui specifică, fursecurile sunt delicioase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu