vineri, 16 aprilie 2021

BRIOȘE DE POST CU BANANE

 

➽ Proiectul Fiecare vineri din aprilie cu desertul ei de post (3)

Căutam în arhivă uno dulcegărie făr de carne, brânză, ouă căreia să-i adaug banane. M-am oprit la ACESTE brioșe pentru că deși în trecut le-am tot abuzat, de vreo 5 ani nu le-am mai pregătit, dar nu le-am uitat. 


INGREDIENTE pentru 16 brioșe cu baza de 5 centimetri
  • -   210 grame făină
  • -   30 grame cacao
  • -   5 grame bicarbonat
  • -   un praf de sare
  • -   200 grame zahăr
  • -   80 grame ulei 
  • -   vanilie 
  • -   275 grame apă rece 
  • -   1 linguriţă oţet
  • -   200 grame banane foarte coapte și pasate
  • -   pentru topping: nuci caramelizate, banane chipsuri


PREPARARE BRIOȘE DE POST CU BANANE

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se cern pulberile și se amestecă cu zahărul. 

Separat se combină ingredientele lichide și piureul de banane. Cumpăr banane foarte coapte pe care le congelez și le folosesc ulterior. Le decongelez în frigider și sunt foarte ușor de pasat cu furculița. Altfel le-aș blenduri cu lichidele. 

Peste lichide se adaugă solidele și cu ajutorul unui tel se amestecă scurt, doar cât să se umezească omogen. Se obține o compoziție foarte moale, aproape lichidă. 


Am umplut 3/4 hârtiile pentru brioșe și am adăugat fie nuci caramelizate, fie chipsuri de banane (am avut unele marca Kaufland). 
Le-am copt 20 - 25 minute până au trecut testul scobitorii. Deși par necoapte, dacă scobitoarea rămâne curată sunt gata. Orice minut în plus la cuptor le scade din umiditatea specifică. 
Fierbinți sunt foarte fragile. 



Chiar dacă n-au crescut precum cele de la care am pornit, sunt foarte pufoase și aromate. Nu sunt dulci. 




✔  Alte dulcegării de post, inclusiv primele două propuneri ale proiectului din aprilie, se găsesc cotrobăind sertarul ACESTA


Am fugit la examen. Dacă pentru traseu am doar nesperanțe, sala năzui să-mi iasă cu cel puțin 26. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu