La Crăciun mi-am
amintit de eşecul ăla ş-am improvizat o nouă variantă, asta. Oi, fu aşa de gustoasă
că pân la Bobotează am repetat-o de vro 5 ori şi amu de Paşte.
Vă spui doar
foaia (salata poate fi
înlocuită cu oricare alte o mie de umpluturi) pentru tava mare a cuptorului:
- 4 ouă
- 4 linguri de apă
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de făină – la mine variază
între 80 şi 100 de grame
- o mână de spanac proaspăt
- un praf de sare
- o linguriţă praf de copt
Există 2 metode, care n-am băgat de samă să aibă rezultate
diferite:
-
fie
se blenduresc gălbenuşurile, apa, uleiul spanacul, fie doar apa, uleiul,
spanacul
-
de
s-o mers pe varianta cu gălbenuşuri blendurite, atunci albuşurile se bat spumă
cu sarea, se amestecă uşor cu blendureala şi la final se omogenizează cu făina
şi praful de copt
-
de fu
făr de gălbenuşuri la blendurit, atunci se mixează la viteză mare ouăle întregi
(asta nu-nseamnă că şi coaja) cu
sarea, se adaugă treptat blendureala şi la final se încorporează făina cu
praful de copt.
-
se
toarnă compoziţia în tava acoperită cu hârtie de copt
-
se
coace în cuptorul preîncins – max 15 minute
-
răsturnată
coapta pe prosop umed
-
rulată
-
răcită
-
derulată
-
întins
umplutura
-
rulată
iară şi gata
- în poze o rămas varianta cu măsline la mijloc
- mai fu una cu măsline în foaie (aşezate pe hârtia de copt şi turnată compoziţia peste ele) ca la rulada cu caşcaval or de mălai cu umplutură de sarmale
- alte umpluturi n-am testat, mi-ar plăcea cu brânză or ficăţei
G. când o
gustat-o o văzut-o potrivită cu cremă de brânză şi somon, ceea ce sună bine pentru defilarea de la cutia misterelor, asta de reuşesc să fac brânza vedetă
şi nu spanacu.
Eu sunt aia cu teama de ruladit :D Soro, decat sa fac o rulada, mai bine fac un tort :D Uneori insa imi inving teama si reusesc cate o rulada de nici mie nu-mi vine sa cred :D
RăspundețiȘtergereCe verde frumos are rulada coapta!!!! ♥ Acuma sa ma vezi pe mine cum fac rulada dinasta verzulie dukanita :P
Da, e bun de testat la prajituri ca si colorant spanacul asta. Din pacate io zilele astea am reusit performanta unui blat verde cu visine:))
ȘtergereSint convinsa ca e si f buna la gust pe cit e de colorata.Un aperitiv surpriza placut.Cu prima ocazie,, invitationala'' o voi aplica.
RăspundețiȘtergereIl incerc intr-o varianta de miniturn cu branza si somon zilele astea Tori.
ȘtergereCe frumos sunaaaaaaaaa,abia astept sa mai ,,copii" de la tine cite ceva.Spor la culinareala!!!!!!
RăspundețiȘtergereStai p'aproape, Tori!:)))))))))
Ștergere