Nu de multă vreme
cumpărasem două pachete cu lapte praf. Atunci fu musai, amu nu mai
ştiu motivul!
Dacă tot fură făr
de rost, am zis să-ncerc iară reţeta de lapte condensat a Laurei Adamache. N-o
vrut şi pace!
Dacă la primul
eşec am salvat-o-ntr-un tort, de astă dată succesul se numeşte îngheţată.
Ingrediente
pentru cca 1 kg de îngheţată:
♦ 150 gr
pişcoturi de şampanie cu cacao
♦ 300 ml apă
clocotită
♦ 60 gr unt
♦ 300 gr lapte
praf
♦ 360 gr zahăr,
cam multe pentru gustul meu dulce
♦ 3 gălbenuşuri
♦ 40 gr amidon
♦ 350 ml lapte
dulce
♦ vanilină
Eu am încercat
întâi laptele condensat.
Adică, am pus în blender apa clocotită, untul, zahărul
şi laptele praf. Am blendurit la viteză mare 1 minut. Pentru că nu am obţinut un
amestec cremos, ci mai degrabă lichid, am zis să-ncerc a-l drege cu budinca de
la crema de vanilie. Am amestecat gălbenuşurile cu laptele, amidonul şi vanilina şi le-am ţinut pe foc
pân s-o-ngroşat. Le-am lăsat la răcit şi le-am blendurit cu laptele condensat
ratat.
Intr-o formă
înfoliată am aşezat pişcoturile, am turnat blenduritele, pişcoturile s-au
ridicat toate la suprafaţă. Am lăsat totul peste noapte în frigider spre
întărire.
A doua zi, toată organizarea o luat-o la vale, nu se închegase
suficient. Am turnat-o într-o caserolă de plastic ş-am lasat-o-n congelator.
Aşa s-o născut
una dintre cele mai cremoase îngheţate de casă!
De nu era
îngrozitor de dulce, era cea mai cea, aşa e doar aproape cea mai bună.
Preferata mea rămâne îngheţata de post cu halva.
De învăţ a poza
îngheţată în cornet, mai revin!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu