joi, 11 aprilie 2013

Pastă de ciuperci cu susan


   Pasta aceasta de ciuperci se vru pate. Nu ieşi taman ce aveam eu în pofte, da-i gustoasă! 
Am cumpărat ciuperci la caserolă pentru sfârşitul săptămânii când bucătăresc pentru 2 concursuri. M-am bucurat să constat că-s pe stricate. Zic asta pentru că merele cumpărate acum o lună,  pentru nişte halva ce n-am mai ajuns s-o pregătesc printre atâtea torturi, îs făr de niciun rid, perfecte ca-n prima zi. G. are dreptate "sunt îmbălsămate" Şi lalele ce trăiesc de pe 8 martie sunt, dar la ele nu mă sparii ca la comestibilele astea veşnice.

Amu, după ce am bătut câmpii prin Lidl,  să zic două vorbe despre ce-am în farfurie:
- 500 gr ciuperci proaspete
- 100 gr seminţe de susan
- ulei
- sare grunjoasă


Am perpelit susanul în tigaie la foc mic câteva secunde.
Într-un vas termorezistent am pus ciupercile spălate c-un vârf de lingură de sare şi le-am lăsat 15 minute în cuptor.
Ciupercile coapte şi scurse împreună cu susanul le-am blendurit.
Eu le-am amestecat doar cu 3 linguri ulei de măsline înainte de a le servi.

N-am adăugat niciun usturoi/condiment pentru că  pasta finală am împreunat-o cu turte picante.
Pentru turte am pornit de la cele apă-făină-sare   înlocuind apa cu supă de legume piperată şi ustroiată.
Bine c-am făcut doar juma de doză, că nu m-am dat dusă din bucătărie până nu le-am mâncat pe toate.

Deşi teoretic arată ca salata de linte cu nuci, în practică nu li se intersectează gusturile.

Să ne fie postul senin! O mai rămas jumate.

N.B. E musai de-ncercat cu hrean! Musai!

2 comentarii:

  1. Ce idee grozava! Multumesc. Eu obisnuiesc sa fac tahini.. susanul imi palce in orice combinatie.
    Post folositor si tie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carol, o sa-ti foarte placa! Esti bine? Anu asta n-ai mai postat!

      Ștergere