Ingrediente:
Pentru blat/foaie:
* 250 gr făină
* 5 ouă
* 200 gr unt moale
* 100 gr mac
* 150 + 50 gr zahăr pudră
* esenţă de vanile/ vanilină
* ½ plic praf de copt
Pentru umplutură:
* 300 gr dulceaţă/gem, eu am avut dulceaţă de vişine, bună ar fi fost din capşuni
Pentru decor:
* ciocolată albă or zahăr pudră
Preparare:
1.Untul cu 150 gr zahăr se mixează spumă, se adaugă treptat gălbenuşurile
2.Albuşurile cu restul de 50 gr zahăr se bat spumă tare
3.Peste gălbenuşuri se încorporează albuşurile, apoi se adaugă cartofii, macul, făina + praful de copt şi se amestecă uşor. Eu le-am mixat la viteză mică.
4.În tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt am turnat aluatul.
5.În cuptorul preîncălzit am copt-o 50 de minute la foc mic. Mergea scoasă şi mai repede, după 40-45 minute
6.După răcire am tăiat blatul în două şi l-am umplut cu gem ¾ dintr-un borcan mic
7.Fie se pudrează cu zahăr, fie se topeşte ciocolată, fie făr de niciunele se lasă la însiropat.
8.O oră la frigider de este răbdare, de nu foaia caldă tăiată se lipeşte cu gemul şi după răcire e gata.
Mi-nu-na-tă drogăciune!
Reţeta aceasta surprinzătoare este din numarul pe aprilie al revistei Click!Poftă bună!.
Legumele în desert mă uimesc, checul cu sfeclă zilele trecute, prăjitura aceasta cu cartofi şi eu care credeam că nimic nu poate fi comparat cu deserturile din morcov.
Un merit în succesul acestei reţete îl are vanilina, mulţumesc M. pentru darul acesta!
Buna ziua!
RăspundețiȘtergereCristina's world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
Mult succes!
Hei, nu-mi trebea mie invitatie speciala, eu m-am autoinvitat:) Uite asa voi incerca eu toate retetele tale puse pe lista de asteptare:)
RăspundețiȘtergereNo, uite unde am ajuns din link in link :D Doamne, ca parca au trecut cel putin 100 ani de la concursul ala :D
RăspundețiȘtergereNo, uite unde am ajuns din link in link :D Doamne, ca parca au trecut cel putin 100 ani de la concursul ala :D
RăspundețiȘtergereŞi-n capul meu tot o sută-s trecuţi..
Ștergere