Marţipanul de la Dr Oetker îl am de pe vremea bomboanelor decorate, alea la care mi-am jurat să nu-l mai cumpăr, n-am mai cumpărat, da' trebea folosit ăla luatu' înaintea dezamăgirilor marţipăneşti.
Deci, cu marţipan d' un an, vişine de 3 şi biscuiţi obişnuiţi, care nici ei nu-s recent aterizaţi prin dulapuri, am încropit în criză de timp un dulce pentru Sf Maria ce mi-s.
Ingrediente pentru salam:
* 500 gr biscuiţi simpli
* 100 gr zahăr
* 150 gr lapte praf
* 100 gr unt
* 450 ml apă
* esenţă de rom
Ingrediente pentru umplutură:
* 150 gr pastă marţipan
* vişine alcoolizate făr de sâmburi
Pentru foaia de salam:
- am ars zahărul, după caramelizarea acestuia cu mare atenţie am pus untul şi apa, am amestecat până la topirea completă a zahărului şi am adăugat laptele praf, esenţa şi biscuiţii mărunţiţi
Pentru vişinele marţipanate:
- am întins pasta în foaie, pe unul dintre capete am aşezat vişinele şi am rulat.
După toate astea, pentru montarea finală, am întins pe celofan, fie pudrat cu fulgi de cocos, fie cu cacao, foaie de salam de biscuiţi, am aşezat peste ea ruloul cu vişine, am înfăşurat şi gata!
După juma' de ceas aveam un kil producţie de dulce.
Reţetele cu salam de biscuiţi sunt cele mai vizualizate pe zambetania, l-am întrebat pe google şi nu le-am găsit pe primele pagini, habar n-am cum căutătorii lor ajung a'ci.
Bun venit vouă!
In primul rand, la multi ani Maria! :*
RăspundețiȘtergereIn al doilea rand: n-am mai mancat salam de biscuiti de ani de zile! Ia sa pun mana sa incropesc si eu unul.
Observ ca ai intrat in randul lumii bune si ai achizitionat o scandura? :D
In primul rand: multumesc mult:)
RăspundețiȘtergereIn al doilea rand: am povestit, nu mai stiu la care dintre retete, cum furtuna mi-a adus in cale o bucata de banca, ii voi fi vesnic recunoscatoare:)))))
In al treilea rand: imi esti tare draga!