Iubesc dovleceii în stare crudă!
Cum pe dom Inginer nu-l pot convinge dovlecist crudivor, tre să-i gătesc.
Mă pornisem să fac chiftele un dovlecel rătăcit, dar aş fi avut reclamaţii pe motiv că-s coapte şi nu prăjite.
Pentru bastonaşe - o tavă, cea mare a cuptorului de aragaz:
* 200 gr dovlecel răzuit mic şi stors
* 100 gr caşcaval, tot pe răzătoarea aia
* 1 ou
* sare n-am adăugat, avea caşcavalul
* 25 gr unt moale, cum altfel pe vremea asta?!
* 1 linguriţă drojdie uscată
* 200 gr făină
* nucă uscată măcinată
Făr de nucă le-am amestecat pe toate pân mi s-o desprins aluatul de degete, n-o durat mult pân să se întâmple asta. Aluatul s-o hodinit vro 15 minute,am format bastonaşele şi le-am tăvălit prin nucă. În cuptorul încins în prealabil, le-am lăsat la copt câte 5 minute pe fiecare parte.
Le-am prezentat la controlul de calitate însoţite de inele din dovlecei pane:)
Variante:
1. - făr de drojdie, la final sunt grisine de e răbdare pân se usucă în cuptor
2. - dovlecelul tăiat bastonaşe, se trece prin ou bătut,
apoi prin făina/pesmet amestecată cu nişte caşcaval; se coace pe hârtie de copt
3. - tre să închid calculatorul, degajă mai multă căldură
decât cuptorul încins la prânz!
Trebea să postez îngheţata de pepene galben :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu