duminică, 15 iulie 2012

Bastonaşe din dovlecei cu nucă


Iubesc dovleceii în stare crudă! 
Cum pe dom Inginer nu-l pot convinge dovlecist crudivor, tre să-i  gătesc. 
Mă pornisem să fac chiftele un dovlecel rătăcit, dar aş fi avut reclamaţii pe motiv că-s coapte şi nu prăjite.

Pentru bastonaşe - o tavă, cea mare a cuptorului de aragaz:
* 200 gr dovlecel răzuit mic şi stors
* 100 gr caşcaval, tot pe răzătoarea aia
*  1 ou
* sare n-am adăugat, avea caşcavalul
* 25 gr unt moale, cum altfel pe vremea asta?!
* 1 linguriţă drojdie uscată
* 200 gr făină
* nucă uscată măcinată

Făr de nucă le-am amestecat pe toate pân mi s-o desprins aluatul de degete, n-o durat mult pân să se întâmple asta. Aluatul s-o hodinit vro 15 minute,am format bastonaşele şi le-am tăvălit prin nucă. În cuptorul încins în prealabil, le-am lăsat la copt câte 5 minute pe fiecare parte.
Le-am prezentat la controlul de calitate însoţite de inele  din dovlecei pane:)


 


Variante:
1. - făr de drojdie, la final sunt grisine de e răbdare pân se usucă în cuptor
2. - dovlecelul tăiat bastonaşe, se trece prin ou bătut, apoi prin făina/pesmet amestecată cu nişte caşcaval; se coace pe hârtie de copt
3. - tre să închid calculatorul, degajă mai multă căldură decât cuptorul încins la prânz! 

Trebea să postez îngheţata de pepene galben :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu