luni, 23 ianuarie 2012

Chifteluţe din fasole

- Tre' să arunc toată fasolea cumpărată de la Real, fiecare boabă are propriul grad de nefierbere!
Aşa mă văitam jurându-mi că-i ultima dată, chiar ultima dată,  când nu-i cumpărată de la piaţă.
- De ce n-o faci chifteluţe dacă tot o ai şi fiartă şi tare?!
Aşa mă alina G., în timp ce eu trebea să-mi recunosc, nu pentru ultima dată, că merită acţiuni zambetane:)

Ajunsă acasă, am aplicat-o pe reţeta fantastică a chifteluţelor din pâine cu lapte, adică:

* 500 gr fasole albă fiartă şi pasată
* 100 gr pâine uscată înmuiată-n lapte( vro cană)
* 2 ouă
* 100 gr caşcaval trecut prin răzătoarea mare
* 3 căţei usturoi mărunţiţi
* 1 morcov tot mare răzuit
* 1 ceapă dată pe răzătoarea mică
*  mărar, pătrunjel tocate mărunt 


Le-am amestecat pe toate aste şi le-am păsuit vro juma de ceas să-şi împreuneze rosturile.
 Le-am pregătit aşternuturi din hârtie de copt, am aprins cuptorul să se-ncingă şi le-am modelat cu mâinile trecute prin ulei. De nu uitam să storc bine pâinea din lapte le făceam mai burtoase. Două tăvi fură împlinite, aşa vro 40 de linguri.

Încă juma de ceas la cuptor pe foc domol şi-s  gata pârguite.

Nu mai fu vreme de pregătit şi altele, doar salată rece din ridiche neagră cu măsline pentru ostoit chifteluţe friginde.
Să vă fie de bine!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu