Să-ncep prin a
scrie că iubesc peştele şi ador macroul!
Apoi să continuu
cu verdeţurile ce nu le plac deloc şi pe mărar în mod special.
Şi să mai zic în
treacăt că–s în pofte la toate reţetele Crisei.
Iacătă-mă-s pe ce
cărări ajung eu în bucătărie uneori.
Am pornit de la
reţeta ei, pe care fireşte că n-am respectat-o întocmai. Bine că de astă dată
consecinţele n-o mai fost dezastre ce trebe drese cu palpitaţii.
Am avut:
-
1 kg
macrou
-
50 ml
zeamă de lămâie şi portocală – cu care am înlocuit oţetul din reţeta de bază
-
100
ml apă
-
sare,
piper, mărar proaspăt cu caru – 2 legături
-
2
linguri de ulei măsline ce puteau lipsi, fu peştele gras
-
hrean
pentru după coacere
Peştele curăţat şi tăiat în 5 l-am aşezat în vasul yena. Am turnat zeama de
lămâie şi portocală, am presărat sare, piper, mărar. Am copt 45 de minute la
foc mediu cu întoarcerea peştelui pe cealaltă parte la jumătatea timpului.
L-am servit cu zeama rămasă după coacere amestecată cu hrean.
Fu delicios, aşa cum n-aveam nicio temere că nu se va-ntâmpla.
Crisa, te iubesc! Pe mărar tot nu!
:))
RăspundețiȘtergereTu trola, daca nu-ti place mararul de ce l-ai pus???? Esti de coma!
Zeama de lamaie si portocala in loc de otet??? Numai tu puteai gandi asa :P
Sa faci si cu otet o data, bine?
Sa ai un "vichend" minunat!
N-aveam otet, Crisa! Cumparasem si mararu si pestele, n-aveam de ales:) Io mananc multe dintre cele care trebe, chiar de nu-mi plac:)) Si tie zile bune!
Ștergere