marți, 15 octombrie 2019

DECORAȚIUNI DIN FONDANT

Mi-o lipsit strașnic bibileala asta dulce. Se strânsese fix un an de lipsă. Pentru un botez din august 2018 fu un bebeluș, ultimul. 
Atât de plină cu drag fui încât o acceptai și pe Noe în preajmă-mi, ceea ce nu s-o-ntâmplat niciodată în cei 10 ani trecuți peste prima întâlnire cu fondantul. 

Nu fu nimic din ceea ce-mi doream, vreo 4 căței și 3 pisici (adică inventarul real al patrupezilor din familia noastră), dar cum știam că Fiului nu-i pasă câtuși de puțin de ce are pe tort, ar fi putut lipsi întreg tortul, nici nu mi-am bătut capul cu regrete dulcegăroase.  
Din cauză că sârma pentru baloane a fost foarte groasă, tot fondantul s-o rupt în jurul ei. 


Ca de fiecare dată, indiferent de rezultatul final, orele au fost multe, cel puțin șase le-am șezut în fața plăcii de lucru. Din care cu fetița de zece ani alături jumate (timp în care am înregistrat doar de alde: eu propun să facem așa, eu cred că așa ar fi mai bine, mie mi-ar plăcea). De aia avem atât de multe flori, pentru că intrase în priză cu decupatul lor. Cadourile și florile cu fluturii au fost în sarcina sa. 
Ocazie cu care, asta cu bibilitu' în bucătăria slab luminată,  am aflat că mi-s și mai chioară decât mi-o dovedeau cărțile. 


Am așezat decorațiunile pe un tort din două blaturi de Kinder Pingui și interior din trei creme de ciocolată (trio mousse) asamblat în tava mare de copt a aragazului. Deși era a treia săptămână cu tort (42 de ani ai lui B. întâi, apoi onomastica mea) nu o rămas nicio felie.



Peste ultimul blat am întins neglijent un strat de ciocolată topită pe aburi cu ulei. Intenția mi-o fost să-l acopăr pe lângă fondantul verde cu biscuiți măcinați nisipos. Exact când să fac asta, dispăruseră. Minionii i-am cumpărat de la magazinul cu suprastocuri (Wow îi zice în Lugoj și-l iubesc. Slavă Cerului că-i departe de noi). Au costat 2 lei toți 5 și erau din zahăr (probabil royal icing). Tot acolo am găsit cu 2, 3 lei decupatoare pe care le-am cumpărat de pe internet cu 100 de lei. 



Pentru jurnalul zilei aniversare două imagini de poveste:  curtea plină cu baloane (Mulțumim, A., pentru cele 100 de bucăți) și ceaunul cu doi iepuri. Baloanele erau deja dezumflate la pozat din păcate, iară ceaunul și lingura le-am căpătat cu iepurii. Prietenii noștri știu bine că la noi nu găsesc de niciunele. 



La mulți ani, Copile!

___________
Din arhivă:
  • Garfield pentru onomastica din 2017 - AICI povestea

  • Tortul de la 8 ani fu pregătit de Yola în laborator, era cu Scooby Doo, dar habar n-am pe unde-i sunt pozele. 
  • Tortul de la 9 ani - fu identic cu ăsta, de ACI, dar nu-l găsesc amu nici pe ăla. Mi-i varză indexarea. 

4 comentarii: