luni, 4 aprilie 2016

Flori din fondant cu petale discuri



În căutările mele de torturi decorate am găsit modelul ăsta de flori.
Mi-a plăcut, l-am încercat, iacătă-l!


Nu e nevoie de un decupator special, ci de un orice cu care să poată fi decupate discuri. Am folosit baza de la două duiuri cu diametre diferite ( 2 centimetri, respectiv 1.5 ) și un capac de cariocă ( 1 centimetru ),  pe care l-am tăiat de la jumătate să pot scoate fondantul din el cu scobitoarea ( în perioada următoare voi renunța pentru DONAȚII la multe dintre decupatoarele pe care nu le-am folosit niciodată de la cumpărare ). Foarte des îmi este de folos jumătatea asta de capac.
Modelul găsit de mine era cu 5 petale. Eu m-am jucat cu 4, 5, 6  pentru  o floare.


Întâi vreau să vă atrag atenția asupra fondantului de la Dr. Oetker, pe care l-am găsit la Kaufland - 250 grame, 7.5 lei. Eu îmi comand de la Lumea basmelor, unde la cei 20 lei / kg se adaugă 20 de lei transportul. L-am mai folosit la 3 trandafiri și o fundă,  este foarte ușor de modelat, se usucă extrem de repede. În raport cu fondantul Fodekor, din păcate,  decorațiunile sunt mult mai fragile.

FACEREA

1. Decupat discuri cu forma. Nu faceți ca mine o căruță cu decupături! Fondantul s-a întărit foarte repede și multe dintre discuri o trebuit să le refac pentru că nu mai erau modelabile. Deci, decupați, lipiți, decupați, lipiți.


2. Lipit ușor  unul dintre lateralele unui disc la jumătate. Dacă faceți asta imediat ce fondantul o fost decupat, nu este nevoie de apă pentru lipit.
3. Umezite foarte ușor lateralele petalei, exact în partea care a fost strânsă la pasul 2 și lipite 4, 5, 6  câte e nevoie pentru a obține o floare.
5. La câteva am pus stamine în mijloc.



6. Le-am lăsat la uscat în forma pentru popcakes, de n-o aveți, un cofraj pentru ouă este la fel de potrivit.

Am decorat cu ele bomboane și tort ( fu ziua sor' mii, m-am tot jucat pentru surpriză. D' aia am absentat  10 zile și le-am ținut  secrete: ca să nu le vază ).


2 comentarii:

  1. Uitandu-ma la florile tale mi-am adus aminte de floricelele mele facute din caramele :D Nu aratau asa frumoase, cum sunt ale tale, dar eu am fost atat de mandra de ele atunci :D
    La multi ani surorii tale! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He, he, îmi amintesc și eu trandafirii tăi din caramele, i-am testat atunci :)

      Ștergere