sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Despre lucrurile simple (1) - Niște flori




Se ia un borcan și sub capacul lui se depozitează pe bilețele toate fericirile anului.
Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta.


IUBESC FLORILE!

E prima dată când  transfer cu pixu lista  dorințelor anului din cap pe hârtie, are multe liniuțe, io să-mi fiu sănătoasă când așa or rămâne cele mai multe dintre ele, multe dorințe mărunte ziceam și două vise care-s în sarcina lu' DD, dar le-am luat asupra-mi. 

Ei bine, pe listoi e scrisă și porunca a nu mai cumpăra în fiecare săptămână flori! Deci, dorința mea e să nu-mi mai doresc!
Lista e de pe 1 ianuarie.
Ce descopăr eu pe 6 ?!

Ador să-mi fie casa plină cu flori! În zilele cele calde, duminica, mi-i bucurie drumul pân la piață. Mă-ntorc c-un buchet de ceva, uneori cu două. Apoi,  le împart pe căprării ce țin de culori or afinități doar de mine știute.
Nu-mi place să primesc flori! Întâlnirile în urma cărora tre să duc acasă vro coadă de ceva mi-s crunte. Cu cât buchetele sunt mai lucioase și mai împopoțonate cu atât mi-i penibilu defilării mai mare.
Tata când se întâlnea cu mama îi ducea florile în geanta de serviciu. Îl înțeleg perfect. Între gamela  de metal și parizerul ambalat în ziar, trandafirul roșu avea compania ideală!

O existat în viața mea un om care nu mi-o dăruit flori în zilele aniversate / onomasticate de buletin, ci în unele nefestive. Nu cred să existe fericiri florale mai mari decât astea  le-am văzut și m-am gândit că ți-ar fi bucurie.

Din intersecțiile cu unii oameni  nu mi-o rămas chipuri, simțuri, nume, mirosuri, ci reveria unei găleți cu narcise,  a unor gherghine degerate pe un pervaz de geam înalt sau a  unui braț de frezii.

Cum de multă vreme toți bănuții îmi sunt numărați, am încercat să-mi mai potolesc anu ăsta patima. Întâi,  am umplut vazele cu grâu uscat și flori nemuritoare. Am rezolvat problema, adică florile cele proaspăt achiziționate șed prin borcane, căni, pahare.

Ce descopăr eu pe 6 ?! Interdicția repet fuse tipărită manual pe 1.

Numai 3 gerbere galbene cumpărate pe 4 ș-un netrandafir alb cumpărat pe 5.
Mi-am zâmbit (abia atunci amintindu-mi de restricție)  pentru darul de a duce la capăt repede misiunile cele grele.

Episodul următor, sper să-l reușesc a publica peste 7 zile, este despre cum am călcat pe stele.


Ia să mai completez io c-o liniuță planul lui 2016 exerciții de echilibru - a se identifica cel puțin o fericire în 7 zile curgătoare.

2 comentarii:

  1. Preconizezi ca-ti va fi greu sa gasesti una? Pun pariu ca vei gasi minim 5 :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am deja vro 4 scrise, dar nu-i pe cât de ușor mă așteptam. Aș paria mai degrabă că e un proiect pe care-l voi abandona pân la finele anului. Oricum, e pe Listă de acuș!

      Ștergere