miercuri, 4 noiembrie 2015

Ruladă cu prune și gutui





E varianta prunoasă a ruladei anterioare. Și de astă dată am avut multă umplutură, dar măcar n-am mai uitat de zahăr.

Ruladă cu mere, pere, piersici, prune și ce-oi mai fi uitat acuș
Foaia este identică primei rețete, aici  în arhivă.

Umplutura:
- prune - am avut 550 grame făr de codițe și făr de sâmburi, tăiate mărunt + 40 grame zahăr + 2 grame scorțișoară
- gutui - 200 grame date pe răzătoarea mare + 10 grame zahăr



În tava mare a cuptorului acoperită cu hârtie am întins într-un  strat întâi gutuia, apoi prunele.





Am acoperit fructele cu respectiva compoziție pandișpanoasă și am copt rulada 25 de minute.



Am răsturnat-o pe un prosop umed, am rulat-o și lăsat-o în prosop pân la răcire.



Tare-mi doresc să mai fie vreme pentru rulădit pân la sfârșitul anului!



Vineri la amiază primul personaj din Clubul lui Mickey Mouse, am patru pe stoc.

2 comentarii:

  1. Ești specialistă în rulade. ..dupa cum vedem☺.Așteptăm personajele.Ana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Specialistă n-oi fi, da-s mare amatoare, le ador! Chiar acum mă gândesc ce să schimb la foaia cu spanac pentru sâmbătă, o voi încerca roșie. Cât despre personaje, nu te-am mai deranjat cu văicărelile mele, da-s iară epuizată și nici la jumatea drumului nu-s, am 11 fotbaliști de care nici nu m-am atins până pe 13 când oricum aveam 2 torturi. Abia aștept notele tale pe figurinele pentru Teo! Acuș am înfipt și peștele în păpuriș. Iaca așa, Ana, postai ș-o scrisoare publică spre tine :)))

      Ștergere