miercuri, 7 octombrie 2015

Provocarea Cutia misterelor, lista pentru octombrie




       Cel mai mult iubesc pe lumea asta să-mi fac liste! Dacă e început de lună, musai tre să văz în faţa ochilor ingredientele misterioase ca să pot născoci planuri cu dulciuri. Căci, da, io aşa am timp de provocarea asta şi nu pricep cum alţii n-au cum lega în 30 de zile meniul personal de lista oficială. De aia am intrat în panică pentru lipsa ingredientelor de octombrie, căci  am o grămadă de evenimente dulcegăroase de bifat  (adică o gramadă fix cât două: ziua unchiului magic ş-o vizită la Buna) şi-i musai  să le mulez pe Provocare.

      Când am mai fost io gazdă de provocare misterioasă, prin tinereţile mele, acuş vro doi ani, am complicat cât de mult am putut lista cu pepene, ciocolată si bere, acuş n-aş mai face asta căci ar însemna să defilez singură şi mi-i tare ciudă că paradele întrunesc atât de puţini participanţi când listele sunt atât de ofertante şi nici regulamentul nu s emai respectă pân la virgulă cu decretarea lor. 

       Şi după ce dau un copy/paste la regulamentul provocării de pe blogu lu' Bunătăţi de prin lume adunate, deci al Ceraselei, o să decretez lista ăstui episod. 

Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va stralucii in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
Orice persoana care vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazduii parada cu retetele participante.

Doamnelor, domnilor, defilează pe covoru zambetan cele 9 minivedete şi obligatoria:
ciocolată, smântână, brânză, ouă, nuci, pere, cafea, roşii, lapte şi ingredientul vedetă, deci obligatoriu: DOVLEACUL
Ne vedem la defilarea din 1 noiembrie, misterioşilor!

Pe zambetania,  de va fi vreme,  vineri o idee grozavă dovlecoasă şi luni o a doua,  pentru Virtual hug, le am pe stoc, nu le înscriu la Mistery Box.

4 comentarii:

  1. Daca iti spun ca prima idee care mi-a venit e inghetata, ce ma fac ca la voi e cam frig ca sa propun asa ceva, desi tare mult as incerca sa fac. Te pup si multumesc pentru propunere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu compatibilitate mai mare ca între înghețată și gura sobei nu văz, Ceraselo! Deci, te aștept, să nu te sucești!

      Ștergere
  2. Ziceam sa-mi fac timp luna aceasta pentru Provocare,dar sincer,pe mine dovleacul nu ma prea inspira.Habar n-am de ce .
    Dar cum in aceasta perioada mereu vad foarte multe retete cu dovleac,sigur veti avea o parada frumoasa.
    Succes si inspiratie va doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum la tine s-o adunat și neiubirea dovleacului și dieta, îs tare curioasă de pân la urmă defilezi cu noi. Eu te aștept cu drag.

      Ștergere