luni, 22 septembrie 2014

Cutiute - marturii nunta




Oi, ce saptamana grea trecu! Si mai am doua identice.
Misiunea nunta unu, ca deja s-o anuntat si doi,  va fi pe zambetania in vro 4 episoade si de nu le reusesc a scrie in urmatoarele zile se vor pierde ca atatea altele.


C. mesterea, far de tipar, orice traznaie de cutie imi doream. In vremile alea, amu vro 2 ani,  mi-am cumparat de la Lidl cartea cu sabloane si cutiute neasamblate, ca macar asa sa le reusesc.
De cate ori stergeam praful, de pe cele multe cutiute,  ma boscorodeam ca iara am cumparat prostii ocupatoare de spatii si timpi si far de rosturi.


- Maria, ce cutii ai tu acolo?! Fa-mi si mie pentru nunta si macaronsi si-s marturii!
- Sigur, n-am facut niciodata, o nunta e cea mai buna ocazie sa ratez si cutii si macaronsi!



Macaronsii i-am ratat de doua ori, deci fu salvarea la cofetarie - si ce salvare!,  dara cutiile...


1. Cand am scos din carte cutia spre asamblare, mi-o ramas sablonul ei, deci o pot reusi identic pe oricare dintre ele. Si intentionez ca-n perioada urmatoare sa mai testez si sa mai public si alte modele. Inca nu stiu cum sa va atasez sablonul aci, dar pe mail vi-l pot trimite de vi-i de folos. In poza e pagina cu inimile cutie, sus asamblata lipsa, jos tiparul ramas inca in carte.

2. Pe sablonul cutiei alese am schitat conturul.

3. L-am decupat si asamblat.



4. Lipit etichete cu banda dublu adeziva. Toate materialele au fost ale clientului, in librarii se gasesc coli de hartie cartonata cu luciu mai pronuntat decat ce am avut eu. Mi-ar fi placut etichetele sa fie cartonate si legate de funda, n-o fost posibil in conditiile date.



5. Perforate urechile si legata funda.


E limpede cat de usor se fac, nu? Daca pe prima am facut-o-n vro 20 de minute, ca io-s si chioara de la o vreme si am marcat cu rosu pe rosu pentru decupat, pe la sfarsitul celor 60 de bucati asa ma specializasem ca posibil sa fi ajuns la 5 minute.


O trebuit sa le umplu cu cate un fursec bezelos. Initial, mi s-o parut tare putin, apoi mi-am dat seama ca tre sa fie un simbol care sa aminteasca invitatilor de nunta or ce poate fi mai puternic decat "nunta la care am impartit un macaron" ?! Eu am fost de acord din prima cu decizia miresei "lasa ca intr-un cuplu or barbatul nu mananca dulciuri or fumeia e la dieta, o sa fie bine!", pe parcurs insa s-o dumirit si mireasa ca nu-i taman cea mai buna decizie, dar mai mult de unu n-o mai incaput in cutie. Dezamagita tare am fost de calitatea comenzii livrate de Auchan, care nu erau crapati, erau manjiti cu o crema de alta culoare or erau prea mici or cu jumatati de dimensiuni foarte diferite lipite, 40 de lei kilogramul. Eu am cumparat de la Pambac pentru poze cu 80 de lei, aratau mult mai bine, dar mie gustul nici la unii, nici la ceilalti, nu mi-o zis nimic, aproape ca as zice precum Crisa "niste bezele, ce atata taraboi!" .


De n-as fi fost epuizata posibil sa ma fi bucurat tare de ce-o iesit. Trebea sa-i duc la restaurant impreuna cu prajiturile la trei de amiaza. La far de un sfert faceam pozele finale, la si zece scapam in restaurant cutia cu marturii din mana, la fix dormeam bustean pentru urmatoarele 5 ceasuri.

Pe zambetania in programul viitor prajiturile, doar 4 soiuri, in bucatarie: tractor, bebe, tort croitorie.


22 de comentarii:

  1. Sunt foarte frumoase cutiutele, sigur au facut senzatie, asa ca sa merite chinul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ma-ntrebi pe mine, le gasesc o mie de defecte, dar cum au fost un mic detaliu dintr-un mare intreg, asta nu-i grav:) Bun venit pe zambetania, Simona!

      Ștergere
  2. Cand am vazut pozele, zambeam si gandeam "Nu s-a lasat fata asta pagubasa!", apoi am ras de m-am tinut de burta cand am citit ca le-ai cumparat de-a gata :D Zi tu acuma, dupa ce te-ai odihnit si a trecut nunta, nu era mai bine sa renuntati la macaronsii astia supraevaluati? Niste nuci cu caramel nu sedeau mai bine in cutiile alea? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crisa, n-am renuntat deloc chiar ii voi mai incerca. Eu nu-mi stiu limitele, dar are grija DD sa nu intru in mari incurcaturi. Gandeste-te ca far de macarons am fost gata cu 15 minute inainte de ora limita si ca apoi m-am prabusit, ce se intampla de mai aveam si d'aia vro 60?! Nucile n-o sezut in platouri deloc, posibil ca-n cutii s-o fi facut mai bine:)) au fost primele lichidate si raslaudate si pentru asta iti multumesc, caci grozava reteta mai ai!

      Ștergere
    2. Sa le fie de bine la toti! Si la nunta surorii mele au avut succes :D
      Orice om are piticii lui, dar tu ai o trupa intreaga cu bezelele astea colorate :D
      Zi faina sa ai! :*

      Ștergere
  3. Nu pricep si pace !
    Este un obicei al locului ori o particularitate religioasa a nuntilor - de exemplu la catolici ?
    Ma refer la acele cutii .
    Si este obligatoritw sa contina biscuiti-fursec iar nu rafaello ori covrigei glazurati de exemplu ?!
    Multumesc ptr. raspuns chiar daca va fi pigmentat cu ironii ...
    Pe tine te prind bine toate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un dar dublusimbol "multumesc, ca ai venit la nunta!" si "asta ca sa-ti amintesti!" e de peste mari si tari:)) Cea mai frumoasa marturie este de exemplu fotografia din ziua nuntii, asta eu o vad esenta multumescului-amintire, darul poate fi orice de la miere de albine la batoane de scortisoara or lebede din sticla:) De ce sa fie pigmentat cu ironii?! Nu toti ne nastem invatati, chiar de amu ne desteapta google:)))

      Ștergere
  4. P.S.
    Ma gandisem la covrigei glazurati sau trasi in ciocolata si avand forma de inimioara ptr. a fi in ton cu evenimentul .
    Nu faceam referire la covrigei de bere ori la cei stradali .

    RăspundețiȘtergere
  5. Stai asa ca am o idee :
    tu poti face niste biscuitei mai pretentiosi , niste fursecuri de dimensiuni mai mari sau si mai bine niste bezele mari , tot sub forma de inimioara , pe care sa scrii numele invitatului aferent cutiutei respective .
    Un text mic aplicat pe respectivul biscuitel ar putea fi de exemplu :
    " Mi-ai mancat inima "
    " Inima mea bate ptr.voi "
    sau altele asemenea .
    Desigur presupune multa munca , multa meticulozitate , dar este cumva mai aparte .
    Am nimerit-o ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai nimerit-o dar nu pentru nunta, pentru Sfantul Valentin:)))))) Te necajesc, si tu m-ai priceput si eu te-am. Iti multumesc pentru comentarii. Pe zambetania exista variante de marturii pentru botez or de biscuiti decorati pentru Paste, pe fiecare eveniment doar imaginatia e limita.

      Ștergere
  6. Eu iti multumesc ptr.timpul acordat si solicitudine !
    De unde era sa stiu ?
    Am sa studiez " Zambetania " cu atentie , iar apoi daca mai am curaj si vre-o idee pertinenta am sa ti-o impartasesc .
    Stii , ai sa razi dar asta vara vazand cornetele clasice de inghetata m-am gandit ca sant bune ptr . diverse forme si alcatuiri , care apoi sa fie imbracate in creme , frisca , ciocolata , glazura si sa prinda astfel conturul unui trenulet cu vagoane , al unui grup de casute , al unui om de zapada , al unui avion , etc . Doar ca ar trebui impermeabilizate cumva ptr.a nu se inmuia .
    Fiind goale nu vor da greutate produsului finit iar in interiorul lor poti pune fructe confiate , jeleu , capsuni proaspete ori alte asemenea .
    Na , ca dau sfaturi masteranzilor ...
    Considera ca am spus o gluma - macar de te-as mai inveseli un pic si tot ar insemna ca nu-s degeaba pe aici , pe la tine ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iertare, am crezut ca esti unul dintre cei doi prieteni care semneaza cu anonim, se pare ca esti un al treilea sub acoperire:))) Cornetele respective se folosesc de exemplu la turnuletele pentru torturile castel, ele raman goale la interior si se imbraca in fondant. Or se umplu cu aluaturi usoare (de chec) si se coc:) Deci, ideile tale nu-s asa nastrusnice cum ti se par:)

      Ștergere
  7. Ei , daaaa ?
    Chiar voiam sa spun de un castel cu turnulete din cornete , si cu o curte cu braduti tot din cornete .
    N-am avut curaj , dar iti spun acum la ce ma gandisem :
    in curtea respectivului castel ar merge amplasat un aparat din acela mic din care curg valuri de ciocolata - stii tu - le vedem pe la nunti simandicoase , receptii si sindrofii .
    Doar ca eu nu stiu sa fac nimic din toate acestea . Pot sa fac numai clatite .
    Multumesc mult ptr. rabdarea si explicatiile de mai sus .
    Esti tare de treaba si priceputa !
    Na , ca acum mi-am facut un nume ca sa ma diferentiez de anonimi , desi nu este nici o diferenta intre ei si mine .
    Cred ca la toti ne place de tine si apoi de toate cele de vis pe care le alcatuiesti tu cu atata rabdare , pricepere , intelepciune si dragoste de frumos .

    RăspundețiȘtergere
  8. In incheiere , te rog permite-mi sa-ti fac o destainuire din care sa intelegi afectivitatea mea ptr. fantanicile cu valuri de ciocolata despre care vorbeam anterior .
    Cu un timp in urma am fost invitat la o
    un eveniment de simandicosi , contandu-se ata pe rezerva mea faţa de alcool ( beau rarisim , putin , calitativ ) , dar si pe insasi prezenta mea care se constituie intr-o pata de culoare benefica si da sens vietii !
    Am mers la respectivul eveniment , dar cred ca ma deochiat careva sau am degustat prea mult din esentele ce ar fi trebuit sa fie stoarse din cereale si struguri - dar nu erau .
    Cert este ca imediat ce am zarit fantanica cu valuri de ciocolata si pe cei care tot inmuiau niste betisoare ori niste grisine in ciocolata , dupa o matura chibzuinta adica fara sa stau prea mult pe ganduri am inmuiat si eu degetul mic fix in paharul din cristal de Boemia al vecinei de langa mine spre sterilizare si apoi l-am introdus dezinvolt in fantanica de ciocolata , papand tot , asa cum se papa de pe un deget .
    Mentionez cu toata responsabilitatea ca aveam unghia de la degetul mic perfect taiata si ingrijita ( de degetul aratator nu garantez deoarece in graba fiind , uitasem sa ma ocup de el ) .
    Am facut asta de mai multe ori , inmuind degetul mic si papand ciocolata cu o figura extaziata de copil care-si vede visul cu ochii si il simte cu gustul si degetul ( vorbesc de ciocolata ! )
    Am realizat ca ceva nu este in ordine abia cand am sesizat ca se oprise muzica iar in jurul meu era o liniste si un gol suspect ...
    De atunci nu mai sunt invitat pe la sindrofii pretentioase , mai cu seama daca exista si fantanica de ciocolata la antreu .
    Ai inteles asadar cat de legat ma simt de ciocolata de fantanica si cate nostagii imi trezeste ...
    Contez pe tine ca te vei amuza doar tu si nu vei mai spune la nimeni !

    RăspundețiȘtergere
  9. Toate nebuniile din dragoste... de ciocolata sunt scuzabile:)

    RăspundețiȘtergere
  10. M-am gandit :
    Nu cred ca biscuiteii chiar cu nume complicate gen " macaroni " sant unica rezolvare ptr evenimente .
    Chiar fiind in cutiutele prezentate , tot nu au nici un farmec , nu transmit nici un mesaj si nu fac trimitere la evenimentul respectiv , adica la nunta .
    Am alta idee , mai practica si mult mai in ton cu momentul respectiv :
    Fie ca modifici putin cutiuta , facand-o mai inalta si mai ingusta , fie ca o lasi pe aceeasi dimensiuni , tot bine este .
    Esentialul consta in sticlute mici din pasta de zahar invelite in ciocolata , care vor contine lichior sau coniac . Le poti face tu sau daca este prea complicat le poti cumpara de la market - se gasesc la cutie sub denumirea de bomboane sticlute ciocolata cu lichior , coniac .
    Daca le cumperi le poti da o tenta si o prezentare personalizata adaugandu-le o dantela din martipan si o carte de vizita mica atasata cu un fir auriu de gatul sticlutei pe care sa scrii spre exemplu :
    " Casa de piatra trasa in ciocolata cu parfum de lichior " sau alte urari aferente pe care le consideri oportune .
    Fiind adaptate de tine se poate spune ca sant facute si de tine .
    Daca le faci in intregime tu , atunci poti pregati singura lichiorul din vara , preparandu-l din visine , zmeura , caise dupa reteta clasica - alcool rafinat si fructele respective .
    In ambele cazuri nu vei intra sub incidenta licentei ori brandului in sine deoarece nu produci industrial .
    Poti sa faci sticlutele respective din ciocolat alba ptr. doamne - nu exista pe piata sticlute albe ( doamne se mai gasesc prin consignatii ) iar din ciocolata neagra poti face sticute ptr. domni ( daca vor mai fi fiind pe undeva ... )
    Cred in concluzie ca vor avea un impact deosebit , net superior biscuiteilor anosti , in deplina consonanta cu evenimentul si imbucuratoare ptr. cei care le primesc .

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca nici aceasta modesta ideie nu are acoperire si se constituie intr-o utopie insignifianta , am sa ma tot duc unde vad cu ochii , eventual pe capul celor care fac cartofi prajiti si omlete , stiuta fiind trimiterea din proverbul " omul potrivit la locul potrivit " adica in cazul meu - la omlteta potrivita ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cititorule far de nume afla despre mine:
      1. N-am talentele pe care mi le atribui. Ideea ta este minunata dar nu-s in stare.
      2. Eu nu lucrez pe stoc conform dorintelor mele, ci doar pe comanda conform cerintelor clientilor.
      3. Cred ca n-ar trebui sa judecam cu atat de mare usurinta ce-i potrivit si ce nu pentru un eveniment atat de personal.
      4. Sunt extrem de obosita, iertare de n-am priceput ce-ai vrut a spune!

      Ștergere
  12. Buna! Imi poti trimite si mie sablonul de la aceasta cutiuta?te rog

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna! As dori sa fac o comanda pt cutiute de marturii. Cum iau legatura cu dumneavoastra? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In partea de sus a blogului exista o casuta de contact. Acolo sunt numarul meu de telefon (0736513715) si adresa de mail, adica zambetania@yahoo.com. Aveti legatura, va astept cu drag! :)

      Ștergere