miercuri, 16 aprilie 2014

Jeleuri de casă din portocale


Când am făcut primele jeleuri din lămâie de la Crisa, am încercat şi din portocală cu o cantitate redusă de zahăr (100 gr din 150 ). Nu s-au închegat. Le-am repetat amu cu 150.


Pentru 20 de bucăţi:
- 1 portocală mare
- 150 gr zahăr

Portocala am fiert-o în apă până s-o-nmuiat, vro 10 minute. Apoi, am tăiat-o în 2, i-am scos sâmburii şi blendurit-o. Eu am blendurit doar o jumătate din coajă, cealaltă jumătate o rămas perfect curată după ce i-am scos cu mare uşurinţă conţinutul. E exact coaja în care le-am pozat. Arată bine la o săptămână după. Probabil că un mare rol în gelifiere îl are şi coaja. Am observat şi la a doua tură de lămâi şi amu că nu se mai întăresc perfect. Sunt mult mai gustoase făr de multă coajă aşa că eu merg în continuare pe metoda aceasta ciufulită.


Blendureala am pus-o la foc mic cu 150 gr zahăr până o dat semne că vrea să se transforme în gem. Am lăsat-o olecuţă să se răcorească, am pitit-o în matriţa de silicon şi gata. Ce n-o încăput în matriţă am turnat direct în chesele de bomboane.




O să le-ncerc a îmbrăca în ciocolata. Tot cândva e ultima strigare.

Mă întreba un prieten de le pot reuşi cu miere. Am mari îndoieli, dar o cale pentru făr de zahăr tre să găsesc. Teo o mâncat vro 5 din prima.




Reviu cu decoratele pascale. Cândva.

4 comentarii:

  1. Hai ca pana la urma le incerci tu si pe cele de grapefruit, ca eu am ramas doar cu plansul :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am incercat si ratat aseara. Repetez:)

      Ștergere
    2. Pai is "disteapta", asta stii deja:) Imi fu teama ca vor fi mult prea amare de la coaja fiarta, asa ca am renuntat la cea mai mare parte si am testat cu miezul nefiert, doar blendurit:)) q.e.d.

      Ștergere