joi, 5 decembrie 2013

Replici (5)


Ştefănuţ are 5 ani jumate, frate so Teo un an şi-mpreună îs ştrumfii soră mii.
Io-s Maria povestitoarea.

- Maria, eu am luat locul doi la competiţia de şah. O fetiţă a luat diploma de excelenţă, dar eu am fost mai excelent decât ea, să ştii!
-----------------------
- De ce domnul de la şah îmi spune Ştefan Doi când eu sunt mai mic decât Ştefan Unu şi toată lumea ştie că unu e mai mic ca doi?!
-----------------------
- Ştefănuţ, cum de-o fi dormit Teo când o trecut fanfara militară pe la urechile lui?
- Maria, dar Teo e sensibil la zgomotele mici, nu la cele mari!
--------------------------
Ta'su filma cu tableta, el cu aparatul meu foto.
- Tati, noi acum suntem doi aparaţi!
----------------
- Ştefănuţ, pentru cadoul din cutia de pantofi  să dăruieşti o jucărie preferată!
- Bine, îl dau pe Teo!
- Aoleu!
- A fost o glumă bună asta Maria de aşa te-ai speriat?!
---------------
- De ce nu ai făcut o maşină de pompieri pe tortul lui Teo?!
- Pentru că nu era loc şi maşinile de pompieri sunt foarte mari.
- Trebuia să faci una mică. Ziceam că e la distanţă mare de noi şi aşa se vede mică!

Nu a vrut să doneze în cutia de pantofi  hăinuţe ce nu-i mai sunt pe măsură d' un an "adulţii dacă vor să facă daruri, să facă cu hainele lor, nu cu preferatele copiilor!" pentru c-an secunda următoare când l-am rugat să-i transmită băieţelului ce va primi cutia un mesaj,  să-mi dicteze "îţi trimit aceste jucării din partea mea şi a familiei mele"/ "după ce scrii tot să-mi dai să mă semnez Maria, hai să-l trec şi pe Teo deşi de la el nu e nimic!".

Pentru Teo necuvântătoru' replicile sunt simple. Dacă Ştefănuţ merge la baie, merge şi el. Dacă citeşte, musai să citească şi el, dacă primul ţipă, al doilea îl întrece simultan. Doar când Ştefănuţ e muştruluit de părinţi, Teo îsi iese din rolul de imitator a lu' frate so şi se transformă-n primul apărător. Îşi ceartă părinţii făr de multe vorbe dar cu suficienţi decibeli cât să-i liniştească repede.

Îi tare iubesc!

Restul episoadelor cu ştrumfi or ba în rol principal:
- replici 1
- replici 2
- replici 3
- replici 4


2 comentarii:

  1. Maria, am impresia ca Stefanut este un copil tare inteligent si special ♥ Tare-mi plac schimburile astea de replici si-ti multumesc ca le scrii pe blog :* Sper ca Mosul si-a adus aminte si de tine aseara si te-a cadorisit cu vise frumoase! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-i tare drag să le arhivez p'aci şi să nu le risipesc cu neuitare. Habar n-am de ce nu scriu mai des despre asta, întâlnirile cu el sunt de poveste adesea. Cred că astea-s cele mai frumoase daruri ale Sfântului Nicolae: credinţele că va fi mai bine şi bucuria pentru acum. Să ai un sfârşit de săptămână magic!

      Ștergere