duminică, 17 februarie 2013

Kinder mascarpone



 În ultima vreme, pe motiv de blaturi subţiri la torturi, am uitat de cel Kinder, prima mea dragoste. M-am întors amu, după ce nu s-o calificat pentru desertul de la pensiune (depăşeşte limita maximă a costurilor impuse).

L-am combinat cu mascarpone (tot un scump) doar pentru răsfăţ. Îl repet cu brânză de vaci. După o săptămână de netrecut prin propria-mi bucătărie, merită  C. şi  altceva decât salată de vinete, ardei copţi şi ce-o mai fi găsit prin congelatoarele materne.


Pentru un blat de 24x24 cm:
* 4 ouă
* 80 gr zahăr pudră
* 60 ml ulei
* 1 lingură lapte
* 1 lingură miere
* 2 linguri pesmet
* 1 plic zahăr vanilat
* 2 linguri cacao, am folosit nesquick
*  1 lingură făină
* 1 linguriţă praf de copt

- se despart albuşurile de gălbenuşuri
- gălbenuşurile se amestecă cu toate cele de mai sus, făr de zahăr - se obţine o compoziţie ca de clătite, ceva mai densă
- albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se omogenizează cu amestecul gălbenuşurilor
- se toarnă în tava acoperită cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncins (20 de minute fu la mine cu foc mediu)

Crema de mascarpone:
* 200 ml frişcă lichidă
* 250 gr mascarpone
* 1/2 plic gelatină
* 2 linguri de zahăr pudră (de frişca e neîndulcită- la mine aşa fu, dar am lăsat-o făr de zahăr)
Se pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor de pe plic, se mixează frişca, mascarponele şi zahărul, se adaugă gelatina , se omogenizează şi gata!


Eu am montat prăjitura în tava de copt 24x24. Am aşezat folie protectoare, apoi blatul, am turnat crema şi am lăsat la rece. După jumătate de oră am tăiat-o în două şi am suprapus-o. Apoi, m-am jucat cu decupatoarele, asta doar pentru că toţi banii de la prinţesă s-au dus pe ele, nu pentru că ar fi musai:)
Înainte de servire am pudrat-o cu nesquick.





2 comentarii: