marți, 14 decembrie 2010

Hannah Montana


Doamnelor şi domnilor, Hannah Montana în travesti!
Fetiţa unei prietene împlineşte 11 ani. Eu, fire săritoare ”Hai să-i facem un tort, ce i-ar plăcea?” şi vedeam deja ce carte frumoasă va ieşi, hai un căţel acolo ş-un pitic.”Hannah Montana!” Dezamăgită am fost, deloc nu-mi place domniţa asta! Şi gândul că-i musai cu pasta de zahăr(PDZ), de care m-am temut juma’ de an s-o încerc, mi-o anulat bruma de bucurie rămasă. Am pus mâna pe mail şi am ţipat după ajutor la Lissa întâi (e musai cand încerc ceva pentru prima dată s-o stresez, are un dar de a simplifica problemele incredibil, sigur că are şi experienţa a o mie de torturi, da-i nesemnificativ), apoi la Daniela (a crescut atat de frumos în ceea ce face şi-i clar în evoluţie una dintre cele mai bune pe linia torturilor pictate).
Teoria o stiam bine, foaie de PDZ, schiţa personajului şi lăsat urme pe conturul ei în pastă şi pictat. Am găsit o carte de colorat cu Hannah Montana şi am rezolvat cu schiţa. Mi s-a părut extrem de uşor cand deja intrasem în emoţia lui “ce se va bucura Ioana!”, uitasem ceva aproape esenţial, n-am pic de talent la pictat!

Să las poveştile şi să încep reţeta!

Pasta de zahăr
- 30 gr de apă
- 5 gr gelatină
- 2 linguri de miere (50 gr)
- 400 gr zahăr pudră


Peste gelatină se adaugă apa şi se lasă câteva minute la înmuiat, apoi se pune la bain-marie şi cand este bine topită se adaugă mierea, apoi treptat zahărul. Se frămantă bine până când nu se mai lipeşte de mână.






Nu ştiu ce am greşit, poate n-am fost atentă la cantitatea de apă, dar am adăugat 600 gr zahăr şi tot se lipea, nu am mai avut alt zahăr, am adăugat tot amidonul din casă, vr’o 100 gr şi ulei să nu se mai lipească, degeaba ! Am terminat şi 150 gr lapte praf până când a fost gata. Foarte faină pasta asta, se lucrează extrem de uşor cu ea !

Pentru pictura cu dimensiunile de coală A4, cantitatea de 850 gr de PDZ a fost mare, 200 gr rămase le am înfoliate în frigider.

Eu am folosit o foaie mare de napolitane, dată în două, ca suport pentru desen. Tortul va fi prăjitura Kinder cu Hannah montată deasupra.
Mai departe cred că pozele explică bine paşii urmaţi.

1-am întins foaia de PDZ


2-am pus foaia de napolitană dată în două




3 -am acoperit-o cu foaia de PDZ





4 - am trasat conturul schiţei cu o scobitoare

5- am marcat urmele cu negru
6 - am pictat cum m-am priceput, nu prea bine!








O fost mare chin, n-am reusit să obţin culorile ce le vroiam, i-am pus mănuşi verzi pentru că n-am putut să ajung la culoarea pielii, norocul cel mare a fost că în cartea de colorat erau abţibilduri cu chipul ei, n-aş fi reuşit în veci să-i desenez capul. Talie n-are, că n-am văzut urmele de la schiţă!
Rezultatul final? Ca să n-aibă Ioana traume că i-am operat inestetic preferata, am cumpărat o poză cu H.M. de la cofetărie (10 lei). Amu’ de-o ieşi bine, că tre’be şi aia lăsată la umflat în sirop de zahăr.
Ioana, la 12 ani cartea te paşte!
La mulţi ani!


L.E. De la Lissa zicere: Hannah cumpărată de la cofetărie se numeşte vafă, nu trebuie în sirop de zahăr cum mi-o zis doamna ce mi-o vandut-o(n-o iesit racitură cum o proorocit doamna, s-o dizolvat toată), ci pur si simplu aşezată cu mare atenţie peste frişcă .

4 comentarii:

  1. DOAMNEEEEEE CIT HAZ AI!!!!!!!!....sincer lucrarile tale cred ca n-ar fi atit de interesante fara un comentariu atit de original ca al tau.Torina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hannah asta numa interesantă nu-i:) Mulţumesc, Torina!

      Ștergere
  2. AM ADMIRAT CURAJUL TAU!!!TORINA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fu inconştienţă curajul meu! Torina, acum n-aş mai accepta:)

      Ștergere