joi, 9 decembrie 2010

Bomboane din ciocolată umplute
















Iară fu motiv de dăruit bomboane în coş din ciocolată unui şef special! Nu găsesc nimic nefiresc în a gândi un astfel de cadou pentru un bărbat. O prietenă mi-o zis că nu-i potrivit coşuleţul pentru domnul, nu mi-am bătut eu capul cu asta, dar cu nici un chip nu l-am reuşit, de două ori l-am retopit în zadar, semn că nu trebuia dăruit! Cred că era mult prea subţire stratul din ciocolată, am vrut ceva deosebit! Am schimbat coşul ratat din ciocolată cu o cutie din carton şi rezultatul final a fost mult peste aşteptările mele.



De la fondantele ratate am tot căutat pe net reţete de bomboane şi le-am găsit la cucina absolut minunate. Eu îs tot cu postu', da's minunate, jur pe negustate!

Am pregătit 4 feluri de bomboane:
* bomboane din ciocolată albă umplute cu cremă din biscuiţi
* bomboane din ciocolată neagră, nes şi caju
* bomboane din ciocolată albă şi neagră umplute cu cremă de şerbet
* bomboane umplute cu cremă din griş

Pentru 45 de bomboane am avut :

- 2 ciocolate albe Primola - 90 gr
- 1 ciocolată neagră Primola- 90 gr
- 1 ciocolată cu lapte Primola - 90 gr
- 1 ciocolată albă + 1 neagră am folosit pentru tapetarea hârtiei de bomboane. Restul le-am folosit parţial la decorare.

Pentru început ciocolata dată prin răzătoarea mică, pusă în pungă, se topeste în apă caldă. Cucina a folosit pensula, eu evit pentru că n-am reuşit niciodată să o mai spăl bine. Foarte uşor se tapetează hârtia cu punga decupată la unul dintre capete, exact ca la coşul din ciocolată.














Eu am încercat, fiind prima dată, doar varianta cu acoperit integral hârtia, cu siguranţă merge şi filigranată cu spaţii. Ce am variat a fost o alternare pe aceeaşi hârtie a ciocolatei albe cu cea neagră.












Ciocolata trebuie sa se întarească, pentru a-i da răgazul acesta pregătim umpluturile. Eu am lăsat coşurile în bucătărie la uscat şi nu la rece.

1. Crema din biscuiti
Pe 15 dintre bomboane le-am umplut cu această cremă, pentru aceasta am avut nevoie de:
- 3 biscuiti obişnuiţi
- 3 linguri cu gem de zarzăre












Doi biscuiţi i-am dat pe răzătoarea mare şi unul l-am rupt cu mâna în bucăţi nu prea mari. Am omogenizat cele două şi gata crema.














3. Crema de şerbet

Pentru 10 bomboane am avut:
- 2 linguri şerbet de căpşuni
- 1 lingură unt moale
- 3 linguri lapte praf
Şerbetul topit la bain-marie l-am adăugat laptelui praf frecat bine cu untul moale. Am turnat cu linguriţa in hârtiile tapetate cu ciocolată, gata şi astea!












Am acoperit ciocolata întărită cu câte o linguriţă din această necremă, teoretic ar fi trebuit să închid cu strat de ciocolată, dar am adăugat doar câteva linii de ciocolată topită şi câte o arahidă caramelizată.

2 comentarii:

  1. Hai ca incepi sa te specializezi :)
    Bravo! Foarte frumos arata!
    Eu trebuie sa marturisesc ca ma feresc cat pot de mult de ciocolata topita. Am o frica de ea, ceva de speriat:) Bine, asta nu m-a impiedicat sa experimentez, insa incercarile sunt foarte rare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dintre pasta de lapte praf si pasta de zahar, ciocolata este preferata mea!:)Se modeleaza frumos trandafirii, cosuletele sunt speciale, iara la bomboane nu exista limite. Deci, infrunta-ti temerile!:)

    RăspundețiȘtergere