vineri, 29 octombrie 2010

Şampanie din pastă de lapte praf


 












Am ajuns şi la comanda nr.3, după cea a decorului Juventus şi a trandafirilor, acum sticla de şampanie.

Sunt foarte mulţumită de culorile cumpărate, roşul este absolut superb, aici este amestecat cu galben, iniţial mi-am dorit trandafiri portocalii, dar a fost prea mult roşu şi nu am mai reuşit. Cate paste am stricat din cauza calităţii proaste a colorantului vechi, nu-mi mai amintesc!
Mare trudă o fost şi toata din cauza mea!

Pasta din lapte praf, adică o lingură de miere de albine, un gram de colorant şi lapte praf pană compoziţia devine uşor modelabilă. Iniţial am adăugat şi negru, vroiam verdele inchis al sticlelor reale, dar am stricat pasta cu prea mult negru!

Diferite etape ale procesului, este extrem de uşor de nu mă complic singură aiurea!











































Complicaţia o însemnat un mare eşec. Citisem că tre'be să fac jumătăţi pe care să le lipesc. Am cumpărat 2 sticle de helas identice, cu mărimea pe care o doream pentru sticla de şampanie, le-am acoperit pe jumătate cu pastă. Nu le-am mai putut desprinde a doua zi fără să le sparg! Dar de-mi ieşeau perfecte, tot nu le-aş fi putut lipi perfect!














A doua zi cand tre'bea livrată comanda, am acoperit una dintre sticle cu pasta de lapte praf, i-am lipit eticheta şi i-am acoperit dopul cu folie de aluminiu şi gata! Într-un ceas juma'te o fost gata şi trandafirii şi sticla cea nouă!









                                                                                                                                                                                        












Nu m-o dus mintea la o etichetă mai ochioasă de şampanie, pur şi simplu n-am avut în cap o imagine reală, data viitoare fac un bax!! Toate-s perfectibile, dar bucuria născută in familia domnului sărbătorit 74 şi bucuria mea de a le făuri, anulează toate aste nebune! Am zis ce mandră mi-s de roşu?! Se pare că fură şi gustoase, e drept că nu le-am gustat niciodată!

8 comentarii:

  1. Tare faina ti-a iesit! Eu inca nu am incercat pasta din lapte praf. Nu stiu de ce mi-e asa frica de ea :)
    Culorile sunt minunate! Rosu mi-a luat ochii! Ce colorant ai folosit si de unde l-ai cimparat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am cumparat coloranti Wilton de pe "Lumea basmelor" simultan cu unii nemtesti de la o firma din Buzau(rosu este de acolo). Eu am frica de pasta din zahar:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa inteleg ca pana la urma sticla de helas a ramas captiva in pasta de lapte praf livrata?

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine da, atat m-a dus mintea atunci:)De vrei un sfat, amu ti-as spune sa modelezi sub aceasta forma o umplutura(salam de biscuiti, ciocolata cu cereale, jeleuri cu lapte praf, blat cu gem)si apoi sa o acoperi cu pasta.

    RăspundețiȘtergere
  5. AM RIS CU LACRIMI CIT DE SIMPATICA IESTI!!!!! TORINA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era de plâns! Şi trist este că nici dupa 3 ani nu-s în stare s-o fac! Mă bucur că la tine a ajuns cu zâmbete!

      Ștergere
  6. NICI NU AI IDEE CIT DE SIMPATICA ESTI,CU CIT UMOR REDAI TOT CEEA CE FACI,SI MAI ALES CUM POTI IESI DIN ORICE SITUATIE CRITICA SA ZIC ASA.TORINA

    RăspundețiȘtergere
  7. Mă strădui să ies din situaţiile de criză, uneori cu mai puţină inspiraţie, cum este cazul şampaniei. Îmi place foarte mult ce fac, de cele mai multe ori cu mari peripeţii şi emoţii şi din fericire, atunci când nu-s pentru mine, n-am de ales, trebe să nu renunţ!

    RăspundețiȘtergere