vineri, 17 septembrie 2010

Ruladă cu salam de biscuiţi



Pentru foaia de ruladă am folosit:
- 4 ouă, separat albuşurile de gălbenuşuri
- 70 gr zahăr + 1 plic zahăr vanilat
- 4 linguri ulei
- 100 gr făină
- 1 lingură cacao
- coaja de lamaie

Am batut albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile cu uleiul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, le-am amestecat usor si am adaugat faina. Le-am omogenizat. Am impartit intreaga compozitie in doua parti, uneia dintre ele i-am adaugat cacaoa. Am turnat pe tava de la aragaz linii diagonale alternand compozitia alba cu cea neagra. Am copt 30 de minute la foc mic.
Cat s-a copt foaia, am pregatit crema de salam de biscuiti.

Pentru interiorul ruladei am folosit reteta si jumatate din cantitatea de ingrediente de la salamul de biscuiti, la care am inlocuit gramele de cacao cu 2 ciocolate(rom) topite la bain-marie .




Am rulat foaia cu salam de biscuiti si banana la interior. Este modelul ruladei Lissei cu sampanie, doar ca nu am rulat foaia cu modelul pe diagonala, ci pe drept. Am lasat cateva ore la rece.




 Variante Am mai pregatit fara poze - din exact aceeasi cantitate de salam cu biscuiti (jumatate din reteta iniţială) rulada din foi de napolitane (o foaie unsă cu gem de caise pană s-a inmuiat şi apoi rulata) cu interior de salam cu biscuiti şi banana.

Intr-o oră rulada a fost gata, aproape 1 kg avea la final delicioasa.

4 comentarii:

  1. ce bine arataaa, tare-mi place salamul de biscuiti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie-mi place tare! Zilele acestea voi mesteri un tort de post decorat, deci ramai aproape:))

      Ștergere
  2. Imi spui si mie cum ai obtinut liniile, nu am reusit sa inteleg cum ai procedat. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Presupun ca asta nu ai inteles "Am turnat pe tava de la aragaz linii diagonale alternand compozitia alba cu cea neagra." Dar daca dai click unde am scris "este modelul ruladei Lissei cu sampanie" vei ajunge la poze si cu siguranta vei intelege procedura. Cand o repet adaug pozele restante. Sper ca amu am fost mai lamuritoare:)) Te mai astept cu semnatura.

    RăspundețiȘtergere